Publicat 18/11/2019 16:25:03 +01:00CET

Una furgoneta passa a tota velocitat la frontera de Ceuta amb 52 subsaharians a bord

Estat de la tanca de Ceuta després de ser envestida a tota velocitat per una furgoneta amb 52 subsaharians.
CEDIDA

CEUTA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

Una furgoneta ha passat a tota velocitat poc abans de les tres de la matinada de dilluns els controls marroquins i espanyols instal·lats al pas fronterer de Ceuta amb 52 persones d'origen subsaharià a bord. Quatre d'elles han requerit trasllat hospitalari.

El grup està format per 34 homes adults, 16 dones i dos menors d'edat trobats a l'altura de la platja d'El Tarajal, a aproximadament un quilòmetre de la frontera ja en territori de la ciutat autònoma, segons han informat a Europa Press fonts que han intervingut en l'operatiu.

Les forces de seguretat han activat l'Equip de Resposta Immediata davant Emergències (Erie) de la Creu Roja per efectuar el primer reconeixement sanitari de rutina als indocumentats, que presentaven un "bon estat general de salut".

Tot i això, quatre han hagut de ser traslladats a l'Hospital Universitari amb un esquinç de turmell, de genoll, dolor abdominal i vòmits, respectivament. La institució humanitària els ha repartit roba seca i calçat.

L'ús d'automòbils 'kamikaze' per introduir persones irregularment a Ceuta es repeteix esporàdicament des del 2013, tot i que mai amb un nombre tan elevat de persones.

L'any passat el primer conductor condemnat a la ciutat per fer-ho amb 14 persones en un tot terreny va acceptar per conformitat abonar una multa de 450 euros per un delicte de falsedat documental, 225 més per un altre contra els drets dels ciutadans estrangers i un any i mig de presó per atemptat en concurs amb lesions, i amb ocupació d'entorn perillós.