Publicat 15/3/2019 13:58:24 +01:00CET

La Fundació Toro de Lidia recorre la desestimació de l'Ajuntament d'Olot

Francisco March, Victorino Martín, Abel Robles, José Luis Amores
@FTORODELIDIA - Archivo

GIRONA, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

La Fundació Toro de Lidia (FTL) ha recorregut per via administrativa la desestimació de l'Ajuntament d'Olot a la seva sollicitud de celebrar a la plaa de braus de la ciutat un espectacle taurí mixt, petició que la fundació va fer al gener al Consistori en allegar que es troba dins de la legalitat després que el TC anullés el 2016 la llei que prohibia corregudes de bous a Catalunya.

El president de la FTL, Victorino Martín, ha assegurat que amb aquest segon trmit "els toros es troben un pas més a prop de tornar a Catalunya" i ha advertit que la fundació executar totes les accions que siguin possibles en el marc de la llei perqu torni la tauromquia en territori catal.

La desestimació de l'Ajuntament va tenir en consideració diversos fets, com que Olot es declarés ciutat antitaurina el 2004, que acordés no organitzar més correbous --festes sense vessament de sang-- i que el 60% de la ciutadania es mostrés a favor de no celebrar espectacles taurins en una consulta no refrendria el 2016.

El recurs de la FTL, que detalla la protecció legal de la tauromquia, allega que la decisió de l'Ajuntament és contrria al dret i vulnera l'obligació dels poders públics de protegir i fomentar el patrimoni cultural.

Segons la FTL, en el deure de fomentar hi ha inclosa la cessió de béns i espais de propietat pública per a la celebració d'activitats taurines, especialment si els béns s'han construt amb aquesta finalitat, com seria el cas de la plaa de braus del municipi.

Pel que fa a la "voluntat majoritria" dels ciutadans, la FTL ha assenyalat que ni la declaració com a ciutat antitaurina ni la consulta popular tenen cap eficcia jurídica, per la qual cosa no poden ser utilitzades d'arguments per desestimar la petició de la fundació i no complir amb l'obligació de permetre i promoure la tauromquia.

Així mateix, ha afegit que el Consistori est "obligat a conixer les seves obligacions legals" encara que parteix de la ciutadania s'hi mostri en desacord.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 4. 4

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 5. 5

  El PDeCAT avisa que no es pot militar en un altre partit alhora, tampoc Puigdemont