La Fundació Toro de Lidia recorre la desestimació de l'Ajuntament d'Olot

Francisco March, Victorino Martín, Abel Robles, José Luis Amores
@FTORODELIDIA - Archivo
Publicat 15/3/2019 13:58:24CET

GIRONA, 15 Març (EUROPA PRESS) -

La Fundació Toro de Lidia (FTL) ha recorregut per via administrativa la desestimació de l'Ajuntament d'Olot a la seva sol·licitud de celebrar a la plaça de braus de la ciutat un espectacle taurí mixt, petició que la fundació va fer al gener al Consistori en al·legar que es troba dins de la legalitat després que el TC anul·lés el 2016 la llei que prohibia corregudes de bous a Catalunya.

El president de la FTL, Victorino Martín, ha assegurat que amb aquest segon tràmit "els toros es troben un pas més a prop de tornar a Catalunya" i ha advertit que la fundació executarà totes les accions que siguin possibles en el marc de la llei perquè torni la tauromàquia en territori català.

La desestimació de l'Ajuntament va tenir en consideració diversos fets, com que Olot es declarés ciutat antitaurina el 2004, que acordés no organitzar més correbous --festes sense vessament de sang-- i que el 60% de la ciutadania es mostrés a favor de no celebrar espectacles taurins en una consulta no refrendària el 2016.

El recurs de la FTL, que detalla la protecció legal de la tauromàquia, al·lega que la decisió de l'Ajuntament és contrària al dret i vulnera l'obligació dels poders públics de protegir i fomentar el patrimoni cultural.

Segons la FTL, en el deure de fomentar hi ha inclosa la cessió de béns i espais de propietat pública per a la celebració d'activitats taurines, especialment si els béns s'han construït amb aquesta finalitat, com seria el cas de la plaça de braus del municipi.

Pel que fa a la "voluntat majoritària" dels ciutadans, la FTL ha assenyalat que ni la declaració com a ciutat antitaurina ni la consulta popular tenen cap eficàcia jurídica, per la qual cosa no poden ser utilitzades d'arguments per desestimar la petició de la fundació i no complir amb l'obligació de permetre i promoure la tauromàquia.

Així mateix, ha afegit que el Consistori està "obligat a conèixer les seves obligacions legals" encara que parteix de la ciutadania s'hi mostri en desacord.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.