Publicat 4/11/2019 15:59:05 +01:00CET

La Fundació Princesa de Girona admet "preocupació" davant les protestes contra el rei

Maria Jammal
FPDGI - Archivo

Arriba al seu desè aniversari després d'haver ajudat 7.000 joves i comptat amb 1.000 mentors

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La directora general de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), Mònica Margarit, ha reconegut la "preocupació" que hi ha des de l'organització davant les protestes convocades per la presència dels reis a Barcelona.

Ho ha dit en la roda de premsa de presentació dels actes de celebració del desè aniversari de la FPdGi, que tindran lloc des d'aquest dilluns fins al dimarts al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona.

"A Catalunya, en aquest moment, vivim un moment molt difícil i entenem que és motiu de preocupació, també ho és per a nosaltres", ha exposat Margarit en ser preguntada per les protestes que hi ha convocades aquests dies.

Margarit ha defensat que la tasca de la fundació és "fer que aquest esdeveniment, que no és una altra cosa que celebrar el talent dels joves d'aquest país, surti perfecte i que tots els joves s'emportin el que han vingut a buscar".

En la roda de premsa també ha participat el president de la FPdGi, Francisco Belil; el presentador de la cerimònia d'entrega de premis, Andrés Salat; el director escènic de la gala, Rafael R. Villalobos, i el periodista i escriptor Juan Cruz.

CANVI D'UBICACIÓ

El congrés i l'entrega de premis, que començaran aquest dilluns a les 18 hores, tindran lloc a la capital catalana després que l'Ajuntament de Girona denegués el permís per entregar els guardons a l'Auditori del Palau de Congressos de Girona, on ha discorregut la cerimònia dels guardons fins ara.

Quan li han preguntat pel canvi d'ubicació, Margarit ha assenyalat que volien celebrar el desè aniversari en un espai que pogués acollir entre 1.800 i 2.000 persones, cosa que ha remarcat que a Girona "és molt difícil".

Ha explicat que un esdeveniment d'aquestes característiques només podia tenir lloc a l'Auditori de Girona, on ha recordat que no tenien la possibilitat de llogar-ho: "Aquesta és la raó perquè aquest any, desè aniversari, l'hem fet a Barcelona".

DESÈ ANIVERSARI

Durant la roda de premsa, Belil ha sostingut que la fundació ha de començar a pensar i plantejar-se "nous reptes" en arribar al seu desè aniversari i després d'haver comptat amb la participació de 200 experts, 500 ponents i 150 col·laboracions.

Des de 2009, la FPdGi ha tingut un pressupost de 20 milions d'euros i ha aconseguit arribar a 7.000 joves en programes de desenvolupament professional; 1.000 mentors; 55 premiats; 3.000 docents formats i 90.000 alumnes en projectes educatius.

Belil ha defensat que "el talent atreu el talent" i que els premiats per la fundació durant tots aquests anys serveixen per inspirar els joves i que continuïn els seus passos, els emulin i els puguin arribar fins a superar.

"Volem que tothom us escolti", ha dit Belil als joves, i ha sostingut que volen ajudar-los a millorar la seva ocupabilitat i contribuir a millorar la comunitat educativa.

PROGRAMA

Per celebrar el seu desè aniversari, la FPdGI oferirà un programa de dos dies amb experts, i s'impartiran conferències, tallers, diàlegs i contacte entre professionals per abordar temes d'urgència en l'actualitat.

Els reis, acompanyats de les seves filles Elionor i Sofia, seran les encarregades de presidir aquest dilluns a partir de les 18.30 hores la cerimònia d'entrega dels premis de la FPdGi, que la presentarà un dels premiats per la fundació el 2016, Andrés Salat.

Aquest any recauran sobre el neuròleg Ignacio H. Medrano, el matemàtic Xavier Ros-Oton, l'emprenedora social Begoña Arana, el director d'escena Rafael R. Villalobos i, per primera vegada es farà entrega del nou Premi Internacional, que rebrà la cofundadora de l'organització Humanity Crew, Maria Jammal.

Les activitats proposades per a la jornada de dimarts -que també presidiran els reis-, estaran dirigides a joves i a professionals d'"empreses especialitzades en temes d'innovació, recursos humans, ocupació i desenvolupament".

(EUROPA PRESS)

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 4. 4

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)