Publicat 11/02/2016 13:46CET

La Fundació Pere Tarrés va cessar el monitor en pràctiques

Niños En Colonias
FUNDACIÓ PERE TARRÉS

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Escola de l'Esplai de Barcelona de la Fundació Pere Tarrés ha assegurat que, el mateix dia que va tenir coneixement dels suposats abusos per part d'un estudiant del seu curs de monitor d'oci, ho va apartar de les pràctiques de menjador en els Maristes de Sants-les Corts i ho va comunicar, conjuntament, a la Direcció General de Joventut de la Conselleria de Benestar de la Generalitat de Catalunya.

El 3 de desembre de 2015 la direcció dels Maristes de Sants van comunicar a l'Escola de l'Esplai una denúncia d'una família per persecució sexual a un nen per part d'un monitor del menjador escolar, ha explicat la fundació aquest dijous en un comunicat, en què ha aclarit que "no es tractava d 'un treballador de la Fundació Pere Tarrés, sinó d'un estudiant" en pràctiques.

L'Escola de l'Esplai ho va apartar immediatament de les pràctiques de menjador escolar i de qualsevol activitat que impliqués contacte amb nens, comunicant-li per escrit --per burofax-- el seu cessament com a alumne en pràctiques i "la impossibilitat d'obtenir el títol de monitor d'oci", en espera d'les conclusions del poder judicial.

En el comunicat, han assegurat que van intervenir "sense demora per protegir al nen", comunicant el succés a la Direcció de Joventut, i coordinant-se amb la direcció dels Maristes seguint pautes compartides i acceptades.

CAP VINCULACIÓ

L'Escola de l'Esplai ha assegurat que no té actualment cap vinculació amb aquesta persona, que ha començat la formació de monitor el 14 de setembre del mateix any, una inscripció que no necessita selecció prèvia: "L'únic requisit és tenir 18 anys".

L'entitat ha sostingut que posa "especial atenció" en els processos de detecció i comunicació de qualsevol ha tingut 20.684 alumnes en cursos d'oci i acció social, sense cap altra incidència, i s'ha posat a disposició de les autoritats judicials i policials.

La Fundació Pere Tarrés disposa de protocols interns d'actuació en casos de sospita d'abús sexual i altres maltractaments greus que estan a disposició de tots els treballadors, a través de la Intranet.

ELS MARISTES, ACUSACIÓ PARTICULAR

L'escola Maristes Sants-les Corts de Barcelona ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en les denúncies contra els professors que presumptament van abusar d'alumnes del centre.

En una entrevista aquest dijous en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, el director de l'escola, Raimon Novell, ha explicat que els Mossos d'Esquadra li han demanat informació sobre els professors J.B., A.F, M.M., F.M. i un exmonitor de menjador en pràctiques.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés