Fundació Mémora guanya un Premi Lares pel seu projecte 'Apoyo al duelo de los profesionales'

Publicat 16/12/2019 18:36:40CET
Josep París, director de desenvolupament corporatiu de Mémora (centre) i Julia Rico, presidenta de Lares Comunitat Valenciana (dreta) en els IX Premis Lares, un dels quals ha recaigut en Fundació Mémora, a Alacant el 13 de desembre del 2019
MÉMORA

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Mémora ha estat reconeguda amb un dels IX Premis Lares 2019 com a entitat social que ha desenvolupat la millor proposta formativa pel projecte 'Apoyo al duelo de los profesionales', la finalitat principal és acompanyar els professionals de la salut i de serveis socials que atenen persones que acaben morint.

El projecte, actiu des del 2018, està dirigit a professionals del sector salut que atenen gent gran, discapacitats o dependents, i consta de dues sessions presencials i un curs 'online', segons un comunicat de Mémora.

Se'ls ensenya les característiques de la relació assistencial i les expectatives tant del pacient com del mateix professional, així com gestionar l'experiència de la mort, comprendre en què consisteix el dol del professional, i saber les principals tècniques d'autocuidat.

Mémora també ofereix als professionals un telèfon gratuït d'atenció al dol, així com l'accés exclusiu a una plataforma 'online' amb recursos sobre la temàtica.

ENTITAT EMOCIONALMENT SALUDABLE (ESS)

Fins ara el programa ha ajudat a més de 250 professionals de centres sanitaris i sociosanitaris, com l'Hospital Universitari Sagrat Cor del Grup Quirón, el Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El director de desenvolupament corporatiu de Mémora, Josep París, ha explicat que la formació és clau per a aquests professionals", per la qual cosa ha agraït el premi a 'Apoyo al duelo de los profesionales' (projecte pel qual, a més, la Fundació Salut i Persona ha certificat Mémora com EES, Entitat Emocionalment Saludable).