La Fundació Catalunya La Pedrera va arribar a més de 500.000 beneficiaris el 2018

Publicat 20/6/2019 17:05:11CET
La Pedrera
FUNDACIÓN CATALUNYA LA PEDRERA - Archivo

BARCELONA, 20 juny (EUROPA PRESS) -

La Fundació Catalunya La Pedrera ha beneficiat 502.244 persones l'any passat a través dels programes socials que desenvolupa en àmbits com el d'exclusió social de joves i persones grans, que finança gràcies als 1,4 milions que ven l'any en espais com La Pedrera i Món Sant Benet.

En un comunicat aquest dijous, l'entitat ha explicat que el 2018 va aconseguir fomentar la creació de 139 llocs de treball, l'assistència de més de 1.300 persones grans i l'acompanyament a 4.000 joves.

La fundació treballa en àmbits com les oportunitats per a persones grans, nens i joves en risc d'exclusió social; el foment del talent, la creació i educació dels joves, i la promoció d'hàbits d'alimentació saludable.

També té projectes de conservació, gestió i difusió de patrimoni natural i cultural, i la sostenibilitat és un element transversal perquè els llocs de treball que es fomenten a la Cooperativa Mans, els Horts de Sant Benet i la Fundació Topromi són d'economia sostenible, orientada a la producció i comercialització de productes agroecològics.

Amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels ancians, els 23 'espaiSocials' de la fundació a Catalunya implementen el programa Rems de reforç i estimulació de la memòria i la salut, amb participació diària de 1.300 persones grans en situacions properes a les malalties neurodegenerativas, i 300 persones comparteixen taula en el projecte 'Dina en companyia'.

En l'àmbit de la joventut, l'entitat acompanya en educació 1.500 nens entre els quals promou les vocacions científiques, artístiques i d'investigació, "amb una incidència directa sobre gairebé 4.000 joves, molts dels quals estan en l'etapa preuniversitària".