Publicat 10/7/2020 17:50:37 +02:00CET

La Fundació 'La Caixa' recapta més de 700.000 euros per als Bancs d'Aliments catalans

L'acció solidària Cap llar sense aliments, impulsada per la Fundació ?la Caixa?, amb el suport de CaixaBank, tanca amb un total de 3,3 milions d'euros recaptats.
FUNDACIÓN LA CAIXA

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

L'acció solidària 'Cap llar sense aliments', impulsada per la Fundació 'La Caixa', amb el suport operatiu de CaixaBank, ha recaptat 713.670 euros per als Bancs d'Aliments de Catalunya i un total de 3,3 milions d'euros a Espanya, que inclouen un milió d'euros aportats per la pròpia organització.

Amb aquest import, s'han aconseguit repartir més de 785 tones de menjar a Catalunya, i 3.600 tones d'aliments bàsics en total en els 54 Bancs d'Aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), ha informat l'organització en un comunicat aquest divendres.

Els Bancs d'Aliments calculen que durant el mes de juny han atès un 37% més de persones a Catalunya i han detectat un increment de les persones que sol·licitaven per primera vegada ajuda alimentària a les entitats benèfiques.

El 2019, aquestes entitats van atendre 1,1 milions de persones, repartint 144,5 milions de quilos de menjar, en col·laboració amb més de 7.300 institucions benèfiques, i s'estima que aquest any se superi la xifra d'1,5 milions de persones ateses a tota Espanya.

El president de la Fundació Bancària 'La Caixa', Isidre Fainé, ha destacat que, durant la pandèmia, la ciutadania i les entitats han demostrat el seu compromís amb les persones més vulnerables, la qual cosa s'ha vist reflectit en la resposta a una campanya que "ajudarà a milers de famílies".