Publicat 4/5/2020 13:48:00 +02:00CET

La Fundació La Caixa destina 1,5 milions a investigacions socials sobre reptes emergents

La Rambla de Barcelona clareja buida un dia marcat per la festivitat de Sant Jordi, que a diferència d'altres anys, aquest no es pot celebrar amb normalitat a causa de la crisi del Covid-19 i al confinament
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions d'euros a finançar 15 investigacions socials que ajudin a comprendre els desafiaments emergents, entre ells els sorgits per la pandèmia del nou coronavirus.

Es tracta de la segona Convocatòria d'Investigació Social i els investigadors de totes les disciplines d'universitats i centres d'investigació d'Espanya i Portugal poden presentar les seves sol·licituds fins al 20 de maig, ha informat aquest dilluns l'entitat en un comunicat.

Els projectes, que rebran una dotació de fins el 100.000 euros cadascun, es desenvoluparan en universitats d'Espanya i Portugal durant un període màxim de 24 mesos i es divulgaran en l'Observatori Social La Caixa.

Les candidatures s'han de fonamentar en dades quantitatives que proporcionin, mitjançant un enfocament original i innovador, coneixement sobre els reptes més rellevants de l'actualitat.

En la primera convocatòria l'entitat va finançar amb 1,3 milions d'euros a 13 projectes que ja s'estan desenvolupant i que analitzen problemàtiques com l'atenció domiciliària de la gent gran, la bretxa de gènere digital, l'exposició infantil a la contaminació i la prevenció de la violència de gènere, entre altres aspectes.