Publicat 27/4/2020 19:01:02 +02:00CET

Fundació Banc Sabadell finança l'estudi de seroprevalència de l'Hospital Taulí

   SABADELL (BARCELONA), 27 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Fundació Banc Sabadell ha decidit finançar el primer estudi de seroprevalència sobre Covid-19 realitzat per l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (Barcelona), per saber la resposta immunitària en el personal sanitari de l'hospital, en un grup ampli de pacients i en la població de referència a la ciutat i tot el Vallès Occidental.

   Es pretén determinar quina part de la població ha desenvolupat immunitat a la Covid-19 i avaluar el grau de resposta als anticossos per orientar sobre la protecció futura enfront de la infecció, segons un comunicat de la fundació i de l'hospital.

   També desvetllarà la proporció real de casos que han creat anticossos, tant en pacients diagnosticats com en casos no detectats per no tenir símptomes; i es determinarà la necessitat o no de tractaments preventius, i també estratègies de prevenció i possible vacunació.

RESULTAT EL 2021

   L'estudi està en fase de creació de bases de dades, logística, obtenció de mostres i posada a punt de mostres serlògiques; després es farà l'obtenció i anàlisi serològic de mostres i, al final, l'anàlisi de dades: es preveu publicar el resultat el primer trimestre de 2021.

   Nou investigadors són els responsables del grup d'investigació, que està integrat per: Gemma Navarro (Epidemiologia); Manel Cervantes i Marta Navarro (Infecciosos); Pilar Peña i Rosa Serrano (Salut Laboral); Juan Francisco Delgado i Germán Julia (Immunologia) i Isabel Sanfeliu i Mateu Espasa (Microbiologia).