Publicat 24/10/2019 16:17:12 +02:00CET

La Fundació Antoni Tàpies destapa el vincle de l'artista amb el teatre en una exposició

La Fundació Antoni Tàpies estrena nova exposició, 'Antoni Tàpies. Teatre'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Antoni Tàpies ha destapat el vincle de l'artista i les arts escèniques en una exposició que projecta llum per primera vegada sobre aquesta qüestió en una "lectura monogràfica inèdita a l'univers Tàpies", dins de l'Any Brossa i amb motiu del 90 aniversari de Josep Maria Mestres Quadreny.

En roda de premsa aquest dijous, el director de la fundació, Carles Guerra, el president de la Fundació Joan Brossa, Vicenç Altaió, i la comissària de l'exposició, Núria Homs, han presentat la mostra 'Antoni Tàpies. Teatre', que es podrà visitar fins al 19 d'abril del 2020.

Mitjançant esbossos, articles de premsa, fotografies i parts de maquetes la fundació valora el vessant teatral de Tàpies, que va liderar l'escenografia de les obres de Brossa 'Or i sal' i 'L'armari en el mar' i també 'Semimaru', 'L'Éboulement' i 'Johnny va agafar el seu fusell' entre 1961 i 1989.

L'obra escenogràfica de Tàpies la componen, segons la comissària de l'exposició, "les peces que mostren de manera més pura la radicalitat de l'autor", mitjançant el seu interès per la modernitat de l'art i el teatre que van intentar impulsar-ne els renovadors.

Els impulsors de la mostra han destacat l'esforç per reunir obres i material documental que expliquin la naturalesa de les intervencions de Tàpies de caràcter efímer.

A més de pintures, esbossos, gravats, llibres de bibliòfil i material documental amb fotos, cartes, revistes, programes de mà, invitacions, articles de premsa i projeccions, l'exposició inclou una selecció d'obres de Tàpies coetànies i pròximes als seus dissenys escenogràfics.

Aquestes obres posen de manifest que els projectes escenogràfics de Tàpies es mantenen dins dels paràmetres de la seva personalitat artística, perquè s'hi troben els mateixos materials i bona part de les imatges que li interessen.