Publicat 29/5/2019 16:26:07 +02:00CET

Freeda, el dron que salvarà migrants al Mediterrani juntament amb Open Arms

El 'Open Arms' zarpará este martes después de que el temporal retrasase su viaje a Samos y Lesbos
@OPENARMS_FUND - Archivo

MADRID, 29 Maig (EUROPA PRESS)

La Fundació Hemav ha provat "amb èxit" un dron que ajudarà l'ONG Proactiva Open Arms en el rescat de migrants a la deriva al Mediterrani.

Aquest projecte d'innovació, presentat sota el nom de 'Freeda', té com objectiu "salvar vides al Mediterrani" juntament amb Open Arms mitjançant la tecnologia dron, segons expliquen des de la Fundació.

El dron controlarà una àrea d'inspecció superior a l'actual reduint el temps de detecció i el perill al qual s'estén la tripulació de Proactiva Open Arms a l'hora de dur a terme els rescats en alta mar.

Els rescats d'Open Arms es produeixen després d'un avís, que sovint procedeix dels guarda costes italians, o perquè l'ONG es troba amb un bot, segons explica el coordinador d'Open Arms, Gerard Canals.

El problema és, segons explica, que des del moment en el qual reben un avís fins a set hores més tard, aquest bot amb migrants pot estar en el mateix lloc, pot haver quedat en la deriva o pot haver avançat unes 25 milles més.

La Fundació Hemav, que busca els bons usos de la tecnologia dron per a la societat, es va reunir amb l'ONG per a definir una solució. El seu director, Marc Aicart, ha precisat que la missió del seu dron serà "volar sobre al mar Mediterrani i localitzar les persones en la deriva".

En concret, el coordinador del projecte Freeda, Sergi Tres, ha precisat que el dron que han desenvolupat "porta incorporat un programari que li permet dur a terme un vol totalment autònom". "És capaç d'enlairar des del mateix vaixell de l'ONG i realitzar llargues distàncies mentre va captant imatges amb el seu sensor tèrmic. Aquestes imatges són manades a la tripulació del vaixell en el mateix instant", ha explicat.