Publicat 9/1/2019 16:51:15CET

El fred i el vent polar arriben a la Península i a les Balears pel nord-oest i aquest dijous s'estendr i intensificar

Fred
Europa Press - Archivo

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Una massa d'aire fred i sec d'origen polar arribar durant la tarda d'aquest dimecres pel nord-est de la Península i encara durant aquesta jornada ser relativament humida, per aquest dijous s'estendr a la resta de la Península i de les Balears, on s'espera una baixada generalitzada de les temperatures i gelades a bona part del territori.

Segons ha informat l'Agncia Estatal de Meteorologia (AEMET) aquests dies s'esperen diverses gelades generalitzades a bona part de l'interior peninsular i no es descarten al País Valenci.

Les temperatures baixaran de manera significativa aquest dijous i el descens encara continuar aquest divendres, encara que ja de manera menys acusada. Durant la nit les temperatures arribaran a estar per sota de -5 graus centígrads als altiplans i al voltant dels sistemes muntanyencs, fins i tot localment per sota de -10 graus centígrads, de manera que la matinada més freda ser la d'aquest divendres 11 de gener.

També les temperatures mximes seran baixes, perqu l'AEMET no espera que superin els 5 graus centígrads a l'interior de la meitat nord.

A més, adverteix que el fred, sumat al vent del nord provocar una sensació trmica encara més baixa.

El vent bufar del nord, amb intervals de fort o molt fort al quadrant nord-est peninsular i a les Balears, sobretot a la vall de l'Ebre, als Pirineus, l' Empord i l'est de les Balears.

Les precipitacions seran febles al Cantbric, a la cara nord del Pirineus, a les Balears i a partir del matí al litoral d'Alborán i de manera més allada al litoral del sud-est peninsular, encara que estendr a disminuir aquest divendres.

Des de la nit d'aquest dijous la cota de neu se situar al voltant dels 400 metres al nord de la Península i podria ser fins i tot inferior de manera ocasional i a partir del matí al voltant dels 300-500 metres a les Balears.

Les temperatures comenaran a recuperar-se amb gran probabilitat a partir d'aquest dissabte, encara que les temperatures mínimes continuaran sent molt baixes en algunes zones.

De cara a finals de setmana, l'AEMET espera diverses precipitacions febles a l'rea cantbrica i la cota de neu anir pujant fins a situar-se per sobre dels 1.000 metres i es mantindr l'atmosfera estable i sense precipitacions a la resta de la Península i de les Balears. Les Canries, per la seva banda, quedaran al marge d'aquesta situació.

el més llegit

 1. 1

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 2. 2

  Sabadell ven la seva dipositaria a BNP Paribas per 115 milions i aconsegueix una plusvàlua de 75 milions

 3. 3

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 4. 4

  Coronavirus.- La Diputació de Barcelona cedeix vehicles de la seva flota a CatSalut

 5. 5

  Robles reconeix que la situació es pot "tornar a repetir" a la tardor i admet "errors"