Publicat 11/1/2020 11:01:30 +01:00CET

El fred, les onades i la boira posen en risc un total de dotze províncies

MADRID, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

El fred, les onades i la boira posaran aquest dissabte 11 de gener en risc (groc) un total de dotze províncies, en una jornada marcada pels cels clars i assolellats a la majoria del país, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, per temperatures mínimes estarà en risc Osca, Terol, Saragossa, Conca, Guadalajara, Lleida i Madrid, que podran registrar temperatures que oscil·laran entre els cinc i sis graus sota zero. En canvi, la boira només afectarà a Lleida, on es podrà reduir la visibilitat fins els 200 metres.

Per fenòmens costaners per onades de fins a tres metres d'alçada estarà en risc Almeria, Girona, Melilla, Alacant, Mallorca, Menorca, Múrcia, Eivissa i Formentera.

A la resta d'Espanya, l'AEMET preveu cels ennuvolats o amb intervals ennuvolats al sud de l'àrea mediterrània i a Balears. Mentrestant, a les altres províncies predominaran els cels poc ennuvolats, tot i que hi haurà intervals de núvols baixos i boires matinals a valls de l'interior peninsular, concretament a l'altiplà Nord, l'alt Ebre i les depressions d'Osca i de Lleida. A Canàries hi haurà possibilitats de pluges ocasionals al nord de les illes més muntanyenques.

En relació amb les temperatures, les diürnes aniran en ascens a zones altes i en descens a zones baixes i/o amb boira, així com al voltant de Melilla. Per la seva banda, les nocturnes aniran en descens generalitzat amb gelades localment moderades a la Meseta i a l'interior d'Andalusia oriental i localment fortes al Pirineu, sense canvis a la resta.

Finalment, a l'Empordà hi haurà vents d'intervals forts, a l'Estret i al nord-est de Balears predominaran els vents de l'est com a Melilla i a punts costaners de Canàries. A més, a la vall de l'Ebre hi haurà vent del nord-oest al principi del dia i del sud-oest al final al litoral gallec.