Publicat 13/10/2017 13:57

Frank Langella reivindica la humanitat de Dràcula: "La ignorància condueix a destruir el que és diferent"

A.Sala i F.Langella
EUROPA PRESS

El fascinaria interpretar Donald Trump, com va fer amb Nixon, però no voldria Harvey Weinstein

SITGES (BARCELONA), 13 oct. (EUROPA PRESS) -

L'actor Frank Langella, que aquest divendres rebrà el Gran Premi Honorífic del Sitges - Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, i conegut per la seva interpretació de 'Dràcula' de John Badham en 1979, ha reivindicat la humanitat, cavallerositat i elegància del conegut vampir, destruït per la incomprensió dels altres: "La ignorància condueix al desig de destruir el que és diferent".

En roda de premsa aquest divendres, ha explicat que Dràcula, que en realitat era una persona amb problemes, era vist com un malvat pels altres, que no comprenien la seva necessitat de sang per sobreviure, i ha dit que aquesta destrucció ocorre sovint per "gent inculta que no entén allò que és diferent" d'ells i pretenen destruir-ho, com passa amb l'homofòbia, el masclisme i el racisme.

Després de veure interpretacions anteriors com la de Bela Lugosi i la de Christopher Lee, va rellegir el llibre per cercar què podia aportar ell al paper, i es va adonar que era un elegant heroi gòtic, solitari i sense amics, i sense ningú que comprengués el seu problema: "Vaig poder haver-me equivocat, però aquest era el meu Dràcula", i ha afegit que va ser un rodatge caòtic, estressant i amb molts canvis de vestuari, però que va gaudir.

Ha afirmat que va gaudir molt d'interpretar Skeletor en 'Masters of the Universe', un paper que va acceptar perquè era el favorit d'un dels seus fills, que tenia quatre anys --que es va dormir quan la va veure, ha bromejat--, i que quan algunes persones li preguntaven per què ho feia, si era un actor seriós, responia que precisament per això: "Sóc un actor seriós i m'agraden els personatges èpics", que suposen un repte.

Langella ha parlat amb un parell de productors sobre la possibilitat d'interpretar Donald Trump --un projecte de televisió i un altre teatral-- i ha bromejat que encara que no sap si es realitzarà, seria un repte fascinant, com el de quan va interpretar Richard Nixon, i ha afegit que, en canvi, no estaria interessat a interpretar el productor Harvey Weinstein.

En ser preguntat per aquest productor, acusat d'abusos sexuals per nombroses actrius de Hollywood, ha afirmat que ja sigui el segle XV, el segle XXI, o qualsevol època, "tota crueltat cap a un ésser humà està malament, i qui la comet ha de pagar per això".

"Els personatges que he encarnat sempre han estat els meus herois", ha confessat, i ha posat com a exemple que quan va haver de posar-se a la pell de Nixon va observar tots els seus moviments, mirades i fins i tot com transpirava, en vídeos a càmera lenta, i que la diferència que tenia aquest amb altres personatges és que era molt conegut, molt odiat i molt estimat.

Ha relatat que Anthony Hopkins, que també havia interpretat l'expresident, se li va apropar en uns premis Oscars i li va preguntar: "No l'estimes?", i tots dos van entendre el que sentien.

XARXES SOCIALS

A preguntes sobre un nou tipus de fama en xarxes socials com Instagram i Twitter, i com estan presents alguns artistes, ha dit que no participa en aquestes plataformes: "Són destructores de màgia i misteri", i de la privadesa de les persones, i ha afegit que actualment es posa el focus en notícies d'última hora i tot ha de saber-se al moment.

"No hi ha temps per reflexionar, pensar, digerir un esdeveniment i decidir com et sents", mentre que ell prefereix digerir lentament la informació, la qual cosa també aplica a les relacions, i ha dit que li agraden les persones que incorporen misteri, sorpresa i fins i tot perill i impredecibilidad.

Ha reivindicat "l'absoluta importància de la longevitat" i de permetre que les persones i els projectes es desenvolupin amb el temps, enfront de la voluntat de consumir les coses instantàniament, davant el que ha lloat al director del festival, Ángel Sala, perquè ha estat capaç de donar-li continuïtat i integritat al certamen, al que ha considerat meravellós i ha agraït el premi.

Nascut en Nova Jersey en 1938, Langella ha guanyat tres premis Tony --de les quatre nominacions que ha rebut--, i entre els seus guardons compta amb una nominació a l'Oscar al millor protagonista pel seu paper en 'Frost/Nixon' (2008), apareix en pel·lícules com 'Eddie', 'Innocents', 'La novena porta' i 'El cos del delicte'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés