Actualitzat 03/01/2022 13:45 CET

Francesc Conesa, nou bisbe de Solsona (Lleida) en substitució de Xavier Novell

Francisco Conesa, nou bisbe de Solsona
CONFERENCIA EPISCOPAL ESPAÑOLA

Preveu començar el ministeri a Solsona el 12 de març

LLEIDA, 3 (EUROPA PRESS)

El Papa ha nomenat l'actual bisbe de Menorca, Francesc Conesa, nou bisbe de Solsona (Lleida) en substitució de Xavier Novell, que va renunciar al càrrec el passat mes d'agost.
 
Conesa va néixer a Elx (Alacant) el 25 d'agost del 1961, va ser ordenat sacerdot el 1985 i el Papa el va nomenar l'octubre del 2016 bisbe titular de la diòcesi de Menorca.
 
És doctor en Teologia i en Filosofia per la Universitat de Navarra i ha exercit de sacerdot a la diòcesi d'Oriola-Alacant, a les parròquies de Nostra Senyora del Carme d'Elx, la Immaculada de Sant Vicent del Raspeig i de Nostra Senyora de Gràcia d'Alacant.
 
Entre 1998 i 2014 va ser el vicari general de la diòcesi d'Oriola-Alacant i ha estat professor de filosofia i teologia del seminari diocesà d'Oriola-Alacant, professor associat de la Facultat de Teologia de la Universitat de Navarra, canonge magistral de la catedral d'Oriola i rector de la basílica de Santa Maria d'Elx.
 
El 27 d'octubre del 2016 va ser nomenat bisbe de Menorca, va rebre l'ordenació episcopal i va prendre possessió d'aquesta diòcesi el 7 de gener del 2017.
 
Des del març del 2017 és membre de la Comissió Episcopal de la Doctrina de la Fe de la Conferència Episcopal Espanyola.
 
Conesa preveu començar el ministeri episcopal al bisbat de Solsona el dissabte 12 de març.

SUBSTITUT DE NOVELL

Conesa serà el substitut del bisbe emèrit Xavier Novell, que va renunciar al càrrec a l'agost i va contreure matrimoni a finals de novembre a Súria (Barcelona).
 
Arran d'aquest fet, l'administrador apostòlic de la diòcesi de Solsona va assenyalar que Novell mantenia la condició de bisbe emèrit però té prohibit exercir les funcions que es deriven del càrrec, entre les quals administrar qualsevol sagrament i qualsevol activitat magisterial, tant en públic com en privat.
 
Sobre el matrimoni, la diòcesi va assenyalar que el Codi de Dret Canònic "estipula que el clergue que atempta matrimoni, tot i que sigui civilment, incorre en suspensió 'latae sententiae".
 
 
Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés