Francesc Betriu, Premi Gaudí d'Honor 2020

Publicat 27/11/2019 12:36:06CET
Francesc Betriu
ACC / WHITE HORSE BY MARTÍ PUJOL

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

La Junta Directiva de l'Acadèmia del Cinema Català ha nomenat amb el Premi Gaudí d'Honor - Miquel Porter 2020, el màxim reconeixement del cinema català, el cineasta lleidatà Francesc Betriu, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

El director, també guionista, productor, distribuïdor i crític, ha estat premiat per la seva "filmografia pionera, inclassificable i censurada durant el franquisme", que inclou títols com 'Furia española' i 'La plaça del Diamant'.

Mestre de les adaptacions literàries, ha portat al cinema clàssics contemporanis d'autors com Josep Maria de Segarra, Mercè Rodoreda, Ramón José Sender i Juan Marsé.

El cineasta rebrà el premi honorífic l'endemà del seu 80è aniversari en el marc de la cerimònia d'entrega dels XII Premis Gaudí el diumenge 19 de gener a l'Auditori del Fòrum CCIB.

L'Acadèmia ha volgut distingir Betriu per la seva consistent i "dilatada trajectòria com a director, guionista, productor, distribuïdor i crític", així com pel seu ferm compromís social i la diversitat de la seva producció.

Contador