Publicat 21/8/2019 19:29:53 +02:00CET

França va ser una zona muntanyosa i pròxima a l'equador fa 300 milions d'anys, segons un estudi

Investigació a França
GOLDSCHMIDT GEOCHEMISTRY

BARCELONA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

Un equip de científics ha descobert que fa 300 milions d'anys França va ser una zona muntanyosa localitzada a prop de l'equador, segons un estudi presentat aquest dimecres a Barcelona per un equip de científics en la conferència Goldschmidt Geochemistry.

En un comunicat de la ponència s'explica que l'equip va dur a terme una anàlisi isotòpica de les precipitacions que van caure llavors damunt de la serralada muntanyosa coneguda com el cinturó de Varisco, que fa 300 milions d'anys travessava part de França.

L'estudi assegura que una comparació entre les proporcions d'isòtops d'oxigen i hidrogen de la pluja que va caure damunt del Varisco i l'actual han demostrat que la mostra antiga va caure sobre una serralada muntanyenca.

L'aigua hauria interaccionat amb diversos minerals a 15 quilòmetres sota terra a causa de "les profundes fissures que tallaven aquesta zona muntanyosa", segons ha revelat la líder de la investigació, Camille Dusséaux.

Ha informat que aquesta ha estat la reconstrucció de la composició isotòpica de l'aigua de pluja "més antiga que s'ha fet mai".