Publicat 12/03/2018 18:18

El Fòrum Stem apropa les carreres científiques a 300 alumnes

Jornada Stem al Cosmocaixa de Barcelona
FÒRUM STEM

Creu que la "por al fracàs" frena l'aposta per aquestes carreres

BARCELONA, 12 març (EUROPA PRESS) -

Uns 300 alumnes de tercer i cuarto d'ESO, Batxillerat i cicles formatius han participat aquest dilluns en el Fòrum Stem, que cerca animar a optar per una carrera tècnica i científica davant la creixent necessitat d'aquests perfils professionals en les empreses.

La jornada, organitzada per CEL Working i Obra Social La Caixa, ha posat sobre la taula referencies reals sobre aquests estudis i possibilitats de professionalització, i, segons la partner de CEL Working, Laura Robert, "hi ha moltes opcions de treballs de futur que ara no se sap que existiran".

L'enginyera aeronàutica de la Universitat Politècnica de Madrid Maria Horta ha afirmat que "no és necessari tenir un expedient brillant per estudiar les carreres Stem, solament estar motivat i voler fer-ho".

Robert ha afirmat que un dels aspectes que més frena l'aposta dels joves per aquestes carreres és "la por al fracàs, que en el cas de les dones és encara més gran".

El director general del Col·legi d'Enginyers, Pere Homs, ha assenyalat que en l'actualitat hi ha 20.000 enginyers a Catalunya, i solament una quarta part són dones.

Per la seva banda la coordinadora del Projecte Hypatia i biòloga de l'Àrea d'Investigació i Coneixement de la Fundació La Caixa, Sonia Garcinuño, ha remarcat que les joves treuen bones qualificacions però tenen "cap a si mateixes una autocensura més gran" i l'objectiu és trencar els estereotips entorn d'aquest tipus de carreres.

La presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salán, ha subratllat que és necessari donar "més visibilitat" a les inventores que hi ha hagut al llarg de la història.

Segons dades de l'Institut d'Estadística de la Unesco, el 54% dels estudiants universitaris espanyols, són dones i un 39% es formarà en una carrera científica.

Actualment, el 50% d'empreses en l'Estat demanden perfils Stem i aquesta necessitat seguirà augmentant, i la Comissió Europea estima que de cara a 2020 faran falta uns 800.000 enginyers en la Unió Europea.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés