Publicat 11/12/2024 23:03

El Fòrum contra el Racisme i la Discriminació de la Unesco crea una Aliança Global antiracista

D'esquerra a dreta - Eva Menor, Jaume Collboni, Gabriela Ramos, Simona-Mirela Miculescu i Ignacio Sola
ONE_PRODUCCIONS

L'objectiu de l'Aliança és promoure el respecte als drets humans i la igualtat de gènere

BARCELONA, 11 des. (EUROPA PRESS) -

L'IV Fòrum Global contra el Racisme i la Discriminació de la Unesco, celebrat en el Centri de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) aquest dimarts i aquest dimecres, ha finalitzat amb la creació d'una Aliança Global antiracista, informa en un comunicat.

L'Aliança, amb l'objectiu de promoure el respecte als drets humans i la igualtat de gènere, servirà per a l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques i suposarà una trucada a l'acció per "lluitar contra el racisme i les discriminacions en totes les esferes de la vida".

El Sector de Ciències Socials i Humanes de la Unesco exercirà la Secretaria encarregada de dinamitzar el funcionament de l'Aliança, que també pretén "enfortir capacitats, generar coneixement, realitzar investigacions i contribuir al disseny i implementació de polítiques públiques i accions en diversos àmbits".

En la cerimònia de clausura del Fòrum, han participat la consellera de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat, Eva Menor; l'alcalde Jaume Collboni; el sotssecretari del Ministeri d'Igualtat, Ignacio Sola; la presidenta de la 42 Conferència General de la Unesco, Simona-Mirela Miculescu, i directora general adjunta per a l'àrea de Ciències Socials de la Unesco, Gabriela Ramos.

150 PONENTS

Un total de 150 ponents han participat en el Fòrum, en el qual han posat de manifest la necessitat d'un "enfocament transversal per abordar la discriminació en tots els sectors de govern i més enllà, amb la participació de tots els actors de la societat".

Per aquest motiu, l'Aliança instarà a "redoblar esforços" a institucions internacionals i regionals, governs nacionals, regionals i locals, a l'acadèmia, la societat civil, el sector privat, els mitjans de comunicació i a les comunitats artístiques.

Més de 140 líders polítics, activistes i experts procedents de 85 països han assistit al Fòrum, que ha reunit un total de 1.400 persones i altres 50.000 ho han seguit de manera telemàtica.