Actualitzat 4/12/2019 9:51:50 +00:00 CET

El fort vent, l'onatge i les precipitacions posen en risc el litoral català

Ones, temporal, fred, pluja, mar
AYUNTAMIENTO BARCELONA - Archivo

MADRID, 4 des. (EUROPA PRESS) -

La pluja, el vent, les ones i la neu posaran aquest dimecres en risc una dotzena de províncies espanyoles en una jornada marcada per les precipitacions persistents, que seran localment fortes o molt fortes i amb tempesta a València, Balears, i el litoral de Catalunya, així com pel vent fort o amb intervals que s'espera al litoral mediterrani peninsular, segons la predicció de l'AEMET.

En concret, estarà en risc per neu Terol, per vent la Comunitat Valenciana, Barcelona, Tarragona, Mallorca, Eivissa i Formentera, per pluja estaran Barcelona, Tarragona, Girona, Menorca i Castelló, i el risc augmentarà a taronja a Alacant, València, Mallorca, Eivissa i Formentera.

Els fenòmens costaners posaran en risc Almeria, Granada, Màlaga, Melilla, Eivissa i Formentera, i Múrcia, i ascendirà a taronja a Mallorca, Menorca, Comunitat Valenciana, Barcelona, Girona i Tarragona.

Aquest dimecres, a la meitat est peninsular i a Balears el cel estarà ennuvolat o cobert amb precipitacions que normalment cediran al llarg del dia al sector sud de la zona. S'espera que a València, Balears i l'est de Catalunya siguin persistents, localment fortes o molt fortes i puntualment amb tempesta. Més febles i amb menys probabilitat podrien estendre's a l'àrea de l'Estret i a la resta de la meitat est peninsular.

A la resta de la Península estarà poc ennuvolat o amb intervals mentre que a Canàries s'espera cel rúfol i precipitacions al nord i intervals de núvols i possibilitat de precipitacions febles al sud.

Les temperatures màximes pujaran sobretot a la meitat nord de la península i es podrien ser notables a l'interior del País Basc i alt Ebre, mentre que les mínimes pujaran al nord-est de la Península i baixaran a la meitat oest. S'esperen gelades febles a gran part de la meitat nord peninsular.

El vent serà d'oest al litoral d'Alborán, del nord o nord-est a Canàries, de l'est a Balears i del nord o nord-est a la resta de la península; serà fort o amb intervals d'intensitat forta al litoral mediterrani peninsular i a Balears.