Publicat 14/7/2020 12:13:42 +02:00CET

Fisioterapeutes catalans s'ofereixen al Govern per al rastreig de contactes

Fisioterapeuta amb una pacient (Arxiu)
Eduardo Parra - Europa Press

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya s'ha ofert a la Conselleria de Salut de la Generalitat perquè el col·lectiu de fisioterapeutes pugui formar part dels equips de rastreig de contactes positius de covid-19.

Per la seva formació sanitària i la seva distribució territorial, els 12.000 fisioterapeutes catalans "poden ser una força molt important en la lluita contra la pandèmia", ha destacat el col·legi en un comunicat aquest dimarts.

El degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Ramon Aiguadé, considera que la proposta pot servir per cobrir "l'evident dèficit actual" de recursos humans en els grups de rastreig.

A més dels recursos humans, el col·legi també ha posat a la disposició del departament els centres de fisioteràpia de Catalunya per "agilitar la realització de test massius i per a les accions de logística que pugui considerar".

"El fet d'estar presents en tot el territori ens pot convertir en una de les millors solucions per donar resposta a la necessitat de rastreig per evitar la propagació dels rebrots", ha afegit Aiguadé.