Publicat 09/09/2019 20:04CET

La Fiscalia destaca l'augment del 23,2% dels delictes sexuals el 2018

Agresión, abuso, violencia de género
TWITTER POLICÍA LOCAL DE MURCIA

Proposa "normalitzar" l'enregistrament en vídeo d'aquells llocs on s'abusa de menors

MADRID, 9 set. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia General de l'Estat (FGE) ha destacat l'increment dels delictes contra la llibertat i indemnitat sexual durant l'any 2018, que presenta unes xifres que són "especialment preocupants", tal com es recull en la memria anual publicada aquest dilluns.

Aquest informe reflecteix l'augment dels procediments iniciats per delictes sexuals l'any passat, en qu es va arribar als 18.986, cosa que suposa un increment del 23,2% respecte el 2017. Concretament, les agressions sexuals han augmentat un 23,7% (6.119 procediments el 2018 i 4.943 el 2017); els abusos sexuals, un 30,7% (6.425 el 2018 i 4.914 el 2017); i les violacions, un 9,5% (276 procediments el 2018 i 252 el 2017).

"Darrere d'aquestes xifres hi ha víctimes que han patit un impacte extraordinari, cosa que s'agreuja en aquells casos en qu l'Administració de Justícia no ofereix la resposta esperada", assenyala la Fiscalia en la memria.

Per a la Fiscalia, aquestes xifres conviden a "reflexionar sobre la norma penal, i la seva interpretació i aplicació prctica". La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, creu que també cal reflexionar "sobre el tractament informatiu" d'aquests casos i sobre "la imatge que es transmet des del sistema de Justícia quan les decisions que s'adopten es mostren allunyades de la sensibilitat social".

"RELLEVANT NOMBRE" DE MENORS

En el seu informe, la Fiscalia avisa que un "rellevant nombre" d'aquests delictes sexuals, sobretot agressions o abusos sexuals, tenen menors com a víctimes.

Segons sosté la Fiscalia, aquests delictes contra menors els duen a terme persones properes a la víctima. "Són entorns familiars, educatius o de temps lliure els que millor cataloguen aquests escenaris", apunta.

El Ministeri Fiscal ha plantejat adoptar "mesures d'enregistrament en vídeo d'espais tancats" --com ara despatxos i aules--, per evitar que no es puguin demostrar els fets o, que algunes persones es vegin sotmeses a "sospites o imputacions infundades".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés