Publicat 23/02/2015 13:58

Vall d'Hebron rehabilitarà ictus a domicili amb un sistema pioner per a dispositius mòbils

Presentación del sistema 'Mefacilyta' para rehabilitar ictus
EUROPA PRESS

La iniciativa de la Fundació Vodafone Espanya es presentarà al MWC

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i la Fundació Vodafone Espanya s'han aliat per desenvolupar un sistema pioner per a dispositius mòbils que permet als pacients que han patit un ictus fer rehabilitació a domicili.

La iniciativa ha estat presentada aquest dilluns en roda de premsa pel director general de la Fundació Vodafone Espanya, Santiago Moreno, i el neuròleg de la Unitat d'Ictus del Vall d'Hebron Marc Ribó, i també la mostraran al Mobile World Congress (MWC), que es farà del 2 al 5 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Batejada com a 'Mefacilyta Rehabilitación', la nova eina permetrà rehabilitar "prop del 20%" dels 2.000 pacients amb ictus que cada any atén el Vall d'Hebron, que només hauran de tenir una 'tablet' per poder accedir a la rehabilitació a domicili.

Amb aquest sistema, el metge envia en format multimèdia els exercicis de rehabilitació personalitzats, als quals cada pacient accedeix des del seu domicili quan comença la sessió: la càmera de la 'tablet' registra tots els exercicis i al mateix temps funciona de mirall perquè l'usuari comprovi si ho fa correctament.

'Mefacilyta Rehabilitación' envia els exercicis al metge i genera informes sobre l'evolució dels pacients, ha concretat Moreno, que ha avançat que abans de dos mesos ja estarà disponible per als pacients candidats del Vall d'Hebron, sobretot aquells que no han tingut greus seqüeles.

Ribó ha destacat que actualment els pacients s'han de desplaçar a centres hospitalaris o bé els sanitaris s'han de traslladar a casa dels afectats, fet que "comporta nombrosos costos socials i econòmics", i que se solucionarà amb la nova eina.

TRES APLICACIONS MÉS

Coincidint amb el MWC, la Fundació Vodafone presentarà tres eines més: un sistema d'accés a la televisió per a usuaris que no poden manejar un comandament a distància, un altre que facilita l'ús de jocs i aplicacions d'entreteniment, i una diadema que llegeix els senyals neuronals perquè els discapacitats severs puguin utilitzar polsadors.

"L'objectiu és que la tecnologia no sigui accessible només per a uns pocs", ha destacat Moreno, que ha concretat que aquestes tres eines s'han desenvolupat en el marc de la plataforma AmiAlcance, desenvolupada per la Fundació Vodafone Espanya per millorar l'accessibilitat dels discapacitats físics i cognitius.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés