Publicat 8/9/2019 18:54:18 +02:00CET

Fira Tàrrega tanca amb un 93% d'ocupació en espectacles de pagament i 60 sessions esgotades

39 Fira Tàrrega
FIRA TÀRREGA

LLEIDA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

La 39 edició de Fira Tàrrega ha tancat aquest diumenge amb un 93% d'ocupació en espectacles de pagament i 60 sessions d'un total de 74 amb localitats esgotades, ha informat l'organització del festival en un comunicat.

La primera fira sota la direcció artística d'Anna Giribet ha proposat una programació focalitzada a l'espai públic i les arts de carrer, estructurada en quatre eixos: la identitat, el territori, el compromís i la reflexió.

La fira va arrencar amb la conversa entre el filòsof Xavier Antich i la coreògrafa i directora del Mercat de les Flors Àngels Margarit, moderats per la directora del CCCB Judit Carreras, que va ser "una declaració d'intencions en relació als objectius del nou equip organitzatiu".

Un dels objectius que s'ha plantejat Fira Tàrrega en l'àmbit professional ha estat la reordenació dels recursos i serveis de la fira per afavorir les relacions entre companyies i programadors o productors i altres agents del sector.

EN XIFRES

Aquest any, ha registrat un total de 990 professionals de 552 entitats de 31 països diferents: hi ha hagut 625 professionals catalans, de 314 entitats; 185 de la resta d'Espanya, de 111 entitats, i 180 internacionals, de 127 entitats.

Per primera vegada, hi ha hagut representació de professionals de Lituània, el Marroc, el Congo, Taiwan, la Xina i els Estats Units, i els països més representats han estat el Regne Unit, França, Itàlia i Corea del Sud.

S'han pogut veure 42 espectacles de diversos formats, gèneres i estils, per a tots els públics i edats, i 14 d'ells han format part del programa de Suport a la Creació, d'acompanyament artístic integral.

el més llegit

 1. 1

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 2. 2

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 3. 3

  El Govern estudiarà personar-se pel cas 3% "si hi ha hagut algun perjudici per a la Generalitat"

 4. 4

  Regne Unit.- Mor el premi Nobel de la Pau John Hume

 5. 5

  Mor un motorista de 19 anys en un accident a Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)