La Fira Literal Barcelona 2018 comptarà amb les ponents Elaine Brown i Camila Cienfuegos

Publicat 10/4/2018 14:48:57CET
Logo de la Fira Literal Barcelona
LITERAL BARCELONA

BARCELONA, 10 abr. (EUROPA PRESS) -

La Fira Literal Barcelona comptarà amb la presència de l'expresidenta del Black Panther Party dels Estats Units Elaine Brown i l'exguerrillera de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) Camila Cienfuegos, a la IV edició, que se celebrarà entre l'11 i el 14 de maig a l'antic complex fabril Fabra i Coats de Barcelona.

En roda de premsa d'aquest dimarts, la coordinadora de la fira, Laura Arau, ha destacat que, com en les edicions anteriors, hi haurà una forta aposta feminista, sobretot per les conferències de les dues ponents internacionals, que estaran entrevistades per la periodista Mònica Terribas i pel militant polític Javier Couso.

Aquest any es commemorarà el 50è aniversari del Maig del 68, que va transformar el pensament de tota una generació i de les seves successives, per això han parafrasejat el lema francès 'Sous les pavés, la plage' ('Sota les llambordes, la platja') i l'han actualitzat en català pel seu propòsit d'idees i llibres radicals: 'Sota les llambordes, els llibres'.

PENSAMENT CRÍTIC

Arau ha valorat positivament el creixement de la fira, ja que en dos anys el públic assistent s'ha triplicat --15.000 el 2017--, i ha explicat que l'objectiu dels organitzadors és fer una fira professional i ser la referència a Europa del pensament crític: "Crec que ho estem aconseguint", ha puntualitzat la coordinadora.

En aquest sentit, el col·laborador de la fira i programador de l'Ateneu Harmonia, Sergi Espinosa, ha indicat que el pensament deixa de ser crític quan vas de la mà de les institucions i per això s'ha apostat per treballar amb diferents agents, com petites editorials o biblioteques.

ACTIVITATS

La col·laboradora de la fira i directora de la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra, Gemma Domingo, ha explicat que la programació de la fira gira entorn del pensament crític i que hi haurà activitats tant per a nens com per a adults, com l'espai de lectura amb llibres seleccionats per la biblioteca.

També hi haurà recitals de poesia, tallers, jocs, dues exposicions, 'Dones dibuixades: sis autors d'avui revisiten Núria Pompeia' i 'Miguel Brieva: la crua realitat', una oferta multicultural de música i l'estrena de l'obra de Leo Bassi 'L'últim Bufó'.

La fira, que aposta per la internacionalització, comptarà amb una jornada tècnica amb més de 80 editorials de la península i internacionals que assistiran a la trobada que s'ha organitzat per intercanviar experiències, juntament amb les sis editorials estrangeres que aquest any hi participen, dues més que el 2017.