Publicat 3/4/2019 16:39:16 +02:00CET

La fira BCN Gluten Free reunir 60 empreses del sector a L'Hospitalet (Barcelona)

Celíacs de Catalunya edita un manual per aclarir les etiquetes "ambigües" dels p
COMPROMISO Y SEGURIDAD DENTAL

L'HOSPITALET (BARCELONA), 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La fira BCN Gluten Free reunir del 28 al 30 de juny 60 empreses del sector a La Farga de L'Hospitalet (Barcelona), en qu donar a conixer les principals novetats per a persones celíaques.

Segons ha informat l'organització en un comunicat aquest dimecres, la fira compta amb el suport de l'Associació de Celíacs de Catalunya i la seva celebració respon la "demanda expressa" d'entitats i consumidors.

Segons ha defensat l'organització, aquests trobaven a faltar un espai que servís tant per donar a conixer la celiaquía i les dificultats amb les quals es troben les persones que la pateixen, com per accedir a les novetats i tendncies de futur de l'alimentació sense gluten.

Aquesta malaltia --amb una prevalena de l'1% a Espanya-- actualment afecta més de 75.000 persones a Catalunya i més de 460.000 a Espanya, i la seva incidncia s'ha quintuplicat a nivell mundial durant els darrers 25 anys, segons un estudi publicat per la revista 'Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition' el juliol del 2014.

Tanmateix, aquesta xifra suposa la punta de l'iceberg, perqu hi ha un ampli nombre de casos sense diagnosticar; així mateix, existeixen moltes persones que pateixen intolerncia al gluten, encara que no són celíaques.