BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -
Fins al 25% dels catalans pateix algun tipus d'al·lèrgia, sobretot de tipus respiratòria i alimentària, segons revela l''Estudi sobre l'Evolució de les Al·lèrgies a Catalunya' de la Fundació Alergo.
Concretament, gairebé 2,5 milions de catalans tenen al·lèrgia i s'estima que el 2050 la xifra haurà augmentat fins a 3,8 milions, ha informat l'entitat en un comunicat aquest dimecres.
La rinitis i la rinoconjuntivitis al·lèrgica són les principals patologies respiratòries, seguides de l'asma bronquial al·lèrgic, i les dones són les principals afectades.
L'estudi destaca que a Catalunya s'han duplicat les al·lèrgies als aliments durant l'última dècada, una tendència semblant a la registrada a Europa, on 1 de cada 20 nens té una o més al·lèrgies alimentàries i el nombre d'hospitalitzacions per reaccions greus s'ha multiplicat per set.
La fruita seca, les fruites i el marisc són els principals al·lèrgens en adults, mentre que en els nens petits ho són la llet, l'ou i el peix.
Els últims anys s'ha detectat que l'al·lèrgia a la fruita seca es manifesta en edats cada vegada més primerenques i amb clínica greu.