Actualitzat 08/04/2015 17:17

Fingeixen el segrest del fill d'una dona de 71 anys per reclamar-li un rescat

SÒRIA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Una veïna de Sòria de 71 anys ha denunciat a la Guàrdia Civil de la capital un intent d'estafa mitjançant el mètode de l'anomenat 'segrest virtual', després que persones desconegudes tractessin de fer-li creure que havien segrestat el seu fill per reclamar-li un rescat a canvi del seu alliberament.

   En la seva denúncia, la dona va declarar que havia rebut una trucada en el seu telèfon mòbil, sense que quedés reflectit el número, en la qual una veu d'home amb accent estranger li deia que tenia segrestat el seu fill i que havia de pagar diners per alliberar-lo, segons han informat a Europa Press fonts de la Subdelegació del Govern espanyol.

   L'home no va arribar a concretar cap quantitat ni la manera com havia de fer-ho i, pel que sembla, de fons s'escoltava la veu d'una persona que, de manera entretallada, deia "mare ajuda'm", segons la informació que ha facilitat la Subdelegació.

   La denunciant va trucar per telèfon el seu fill i aquest va confirmar que es trobava bé i que no havia estat objecte de cap segrest, per la qual cosa possiblement es tractaria d'un estafa per obtenir diners.

   Davant d'això, la Subdelegació del Govern espanyol ha alertat d'aquesta pràctica perquè la població estigui previnguda i no sigui objecte de l'estafa, que s'ha detectat a Espanya en els últims dos mesos com a una forma d'obtenció ràpida d'efectiu.

   Més d'una desena de persones han denunciat ja els fets en diferents províncies, després de rebre trucades en les quals els exigien de 350 a 5.000 euros pel fals alliberament d'un familiar.

   La recomanació dels agents és que es desconfiï i es contacti de seguida amb la Policia Nacional o amb la Guàrdia Civil.

   Els falsos segrestadors poden arribar a obtenir dades de l'entorn familiar de la víctima en les xarxes socials per intentar donar versemblança a la trucada.

   El suposat segrestat "parla poc i molt alterat" per dificultar a la víctima reconèixer la seva veu, tenint en compte que en realitat es tracta d'una gravació o d'un col·laborador dels estafadors.

   Els agents de la Secció de Segrestos i Extorsions de la Comissaria General de Policia Judicial ja han contactat amb la Interpol per intentar descobrir l'origen de les trucades i identificar els autors, segons les mateixes fonts.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés