Publicat 07/03/2020 17:31

FGC inaugura el primer de tres murals contra l'assetjament masclista en estacions de Barcelona

La presidenta de l'Institut Catal dels Dons (ICD), Núria Ramon, la illustradora Cristina Daura, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, en la inauguració del mural de la campanya Tolerncia 0 de FGC.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 7 març (EUROPA PRESS) -

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha inaugurat aquest dissabte el primer de tres murals contra l'assetjament masclista que desplegar aquest cap de setmana a les seves estacions per alertar contra "el contacte físic innecessari, les mirades inadequades i els comentaris sexistes", ha informat FGC en un comunicat.

La illustradora Cristina Daura és l'autora del primer dels murals, que es pot veure al vestíbul de l'estació de plaa Catalunya de Barcelona, i en qu es llegeix el missatge 'No tolerem mirades incmodes'.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya 'Tolerncia 0', i és una mostra del compromís de FGC per "intentar eliminar qualsevol tipus de violncia masclista a les estacions i als trens", segons el seu president, Ricard Font.

El mural expressa el rebuig a "mirades que puguin tenir connotacions de violncia masclista", ha explicat Font, i ha afegit que, segons les enquestes, un gran nombre de dones se senten o segures o molt segures quan viatgen als ferrocarrils.

Com a part d'aquesta mateixa campanya, FGC ha format el personal que est en contacte amb els usuaris, perqu spiguen "reconixer situacions" de violncia masclista i perqu spiguen com actuar.

Entre altres mesures, actualment treballen per millorar la seguretat de les estacions i els carrers que les envolten, perqu els preocupa la seguretat dels usuaris "des que surten de casa fins que arriben a la destinació", ha dit Font.

ICD I L'AUTORA

La directora executiva de l'Institut Catal de les Dones, Núria Ramón, ha dit que iniciatives d'aquest tipus són "fonamentals", perqu el 60% de les usuries del transport públic són dones i han de poder gaudir d'espais segurs i inclusius.

"Aquesta iniciativa ajuda a visibilitzar diferents tipus de violncies masclistes que són diferents de les que tenim al cap, com poden ser les mirades o determinats comentaris sexistes, o tocaments", ha dit.

A més a més, ha subratllat que, segons les dades, un 20% de les dones que han estat víctimes d'agressions o abusos els han patit "en espais de transport públic"; d'aquí la necessitat que els qui es troben en aquests espais spiguen com actuar, ha dit.

La illustradora Cristina Daura, autora del mural, ha dit que la composició posa l'accent en "les mirades que no diuen res per diuen molt". Ha afirmat que ha trigat més de 7 hores a pintar-lo i confia que "faci parlar" les persones que el vegin, sigui quina sigui la interpretació que en facin.

Aquest diumenge pintaran les seves obres els artistes Amaia Arrazola i Ivan Bravo, a les estacions de plaa Espanya i Balaguer, respectivament.

UN 30% DE DONES A FGC

En vigílies del Dia Internacional de la Dona, Font ha destacat que les dones que treballen a FGC són un 111% més que el 2000, cosa que els converteix en una de les empreses ferroviries del món amb més quantitat de dones.

Actualment les dones representen el 30% de la plantilla, i l'objectiu és arribar al 50% en la propera dcada en un sector que "tradicionalment" ha estat en mans d'homes.

"Si avui mirem les estacions, els tallers i els mateixos trens de ferrocarrils, veiem que hi ha un 30% de dones", i ha destacat que FGC no només aposta per la igualtat en el plnol administratiu, sinó que també ho fa en els tallers, en la seguretat i amb els maquinistes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés