Publicat 23/8/2019 12:18:14 +02:00CET

El Festival de Torroella de Montgrí tanca amb 11.977 persones i un 93,2% d'ocupació

El pianista Giuseppe Andaloro acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès
FESTIVAL DE TORROELLA DE MONTRGRÍ - Archivo

GIRONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

El Festival de Torroella de Montgrí (Girona) ha tancat la seva 39a edició amb 11.977 persones i una ocupació del 93,2% en els 15 concerts que ha ofert, i ha esgotat les entrades de cinc dels espectacles programats, ha informat el festival en un comunicat aquest divendres.

El pianista italià Giuseppe Andaloro va debutar en el festival i va ser una de les actuacions que va vendre totes les entrades, a més del concert inaugural de Jordi Savall, amb 'La ruta de l'esclavatge'; el del grup de música antiga La Vaghezza; i de les funcions de Fabio Biondi i Giangiacomo Pinardi i el duo format per Carlos Mena i Iñaki Alberdi.

Altres actuacions destacades han estat la "recuperació" de tres peces del compositor d'Olot, Antoni Soler; la presentació dels duos per a violí i guitarra de Paganini; la violinista Amandine Beyer i el seu grup Gli Incogniti i l'estrena a l'Estat de la pel·lícula 'Lebenslicht', de Clara Pons.

El Festival ha començat a treballar en la programació de l'edició de l'any 2020, que celebrarà els 40 anys del certamen, i la seva directora, Montse Faura, ha dit que continuarà apostant per la recuperació del patrimoni musical i s'intensificaran les col·laboracions nacionals i internacionals amb altres festivals.

Faura ha avançat que la 40a edició recordarà el concert inaugural de la primera edició --que es va celebrar a l'església de Sant Genís el 23 de juliol del 1980--, i es farà una programació especial dedicada a Ludwig van Beethoven per celebrar el 250è aniversari del naixement del compositor.