Actualitzat 08/10/2021 18:21

El festival Temporada Alta obre aquest divendres amb 'L'oncle Vània' una edició amb 106 propostes

Archivo - Arxiu - Presentació del festival Temporada Alta de Girona 2021 amb el seu director, Salvador Sunyer
GLÒRIA SÁNCHEZ - EUROPA PRESS - Archivo

Preveu arribar al milió d'espectadors acumulats des del 1992

GIRONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El festival Temporada Alta de Girona iniciarà aquest divendres l'edició del seu 30è aniversari, que oferirà al públic 106 espectacles amb els quals recuperarà el pes de la programació internacional.

El director lituà Oskaras Korsunovas serà l'encarregat d'obrir la nova edició amb l'espectacle inaugural 'L'oncle Vània', de Txékhov, protagonitzat per Julio Manrique, Ivan Benet, Júlia Truyol, Raquel Ferri, Lluís Marco, Carme Sansa i Anna Güell.

En aquesta edició, que se celebrarà fins al 13 de desembre i passarà per 19 escenaris de 6 municipis, el Temporada Alta preveu assolir el milió d'espectadors acumulats des de la primera edició, el 1992.

El programa inclou obres com 'Entre chien et loup', de la brasilera Christiane Jatahy, una adaptació lliure de la pel·lícula 'Dogville', de Lars von Trier; 'Antigone in Molenbeek + Tiresias', del creador belga Guy Cassiers, un programa doble amb dos monòlegs que reescriuen dos mites clàssics, i 'Aucunee idée', de Christoph Marthaler.

L'actriu i ballarina francesa Aurélia Thierrée també actuarà en el festival amb l'obra 'Bells & Spells', de Victoria Thierrée Chaplin, sobre una cleptòmana que observa com els objectes que de manera progressiva ha agafat cobren vida, i el director belga Alain Platel tornarà al festival juntament amb Frank van Laecke amb una revisió d'un dels seus espectacles més emblemàtics, 'Gardenia', 10 anys després de l'estrena.

Segons va explicar el director del festival, Salvador Sunyer, en roda de premsa a principis de setembre, aquesta edició també pretén reforçar les produccions pròpies i les coproduccions amb 26 propostes, 18 de les quals són catalanes, 4 internacionals i 4 amb companyies d'altres llocs d'Espanya.

Les propostes internacionals arribaran al festival de 14 països, com ara Bèlgica, França, Anglaterra, Brasil, Uruguai, Suïssa, Dinamarca, Líban, Lituània, Argentina i Mèxic.

ALBERTÍ, RIGOLA, BELBEL, GAY

'El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc', de Josep Maria Miró i Xavier Albertí; 'Els àngels no tenen fills', de Clàudia Cedó; 'Ofèlia', d'Àlex Rigola, i 'Cent dies i cent vides', de Ferran Joanmiquel, són alguns dels espectacles que el festival ha coproduït.

Al seu torn, 'Les irresponsables', de Javier Daulte i Sílvia Munt; 'El gran comediant', de Joel Joan; 'Final de partida', de Sergi Belbel, i 'El nedador de la mar secret', de Jumon Erra, són espectacles catalans que s'estrenaran en el festival i que "tenen assegurada temporada a Barcelona o gira per Catalunya".

Altres de les obres catalanes més destacades són '53 diumenges', de Cesc Gay amb Pere Arquillué; 'Fam', de la companyia Les Impunxibles, de les germanes Ariadna i Clara Peya, i 'Filumena Marturano', un text d'Eduardo de Filippo dirigit i adaptat per Oriol Broggi.

CREACIÓ CONTEMPORÀNIA

La Setmana de Programadors, que se celebrarà del 18 al 21 de novembre, se centrarà de nou en la creació contemporània barrejant grans noms internacionals amb algunes apostes locals, amb artistes com ara Romeo Castellucci, Angélica Liddell, José Antonio Portillo i Enric Monfort, i companyies com ara Cabosanroque, La Veronal, Macarena Recuerda o Agrupación Señor Serrano.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés