El Festival de Sitges promourà el gènere fantàstic en el Festival de Cannes (França)

Publicat 30/4/2019 16:33:00CET
El director del Festival de Sitges, Àngel Sala
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebra a Sitges (Barcelona) --conjuntament amb el Marché du Film del Festival de Cannes (França) i l'impulsor de Blood Window, Bernardo Bergeret-- han creat en el certamen francès Fantastic 7, un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials.

Aquest fòrum celebrarà la seva primera edició diumenge que ve 19 de maig en el marc del Festival de Cinema, i és apadrinada pel director Juan Antonio Bayona, i té voluntat de continuïtat en altres festivals internacionals.

Fantastic 7 neix amb la voluntat de convertir-se en un marc de diàleg entre creadors i inversors, amb la finalitat d'afavorir el desenvolupament de projectes i les oportunitats de negoci que es derivin.

La iniciativa està impulsada per tres actors coneixedors del circuit i la realitat del sector, com són el Mercat de Cannes --el principal del món--, l'experiència de Bernardo Bergeret en Blood Window --plataforma de referència en el gènere-- i el Festival de Sitges --festival de referència en el gènere--.

La iniciativa exhibeix set propostes presentades per set festivals de tot el planeta, que tenen en el gènere fantàstic un dels trets d'identitat a través de la seva programació.

A més del Festival de Sitges, els altres festivals que formen part de la iniciativa són: el Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon, el Festival Internacional de Cinema del Cairo, el Festival Internacional de Cinema a Guadalajara (Mèxic), el Festival Internacional de Cinema i Premis de Macao, el South by Southwest i el Festival Internacional de Cinema de Torontó.