El Festival de Peralada estima tenir un impacte anual de 14 milions en el PIB espanyol

Publicat 9/7/2019 18:36:49CET
El dtor.Del Festival de Peralada O.Aguilà
JORDI RIBOT-ICONNA/FESTIVAL PERALADA

GIRONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

El Festival Castell de Peralada (Girona), amb 32 edicions a les esquenes, ha calculat tenir un impacte anual de més de 14 milions d'euros en el PIB espanyol i generar 328 llocs de treball, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

En un estudi fet per Deloitte, la consultora ha calculat un impacte econòmic de 14,14 milions en el PIB per al conjunt de l'Estat, i de 12,9 milions de PIB per a l'economia catalana en concret.

L'estudi es va dur a terme durant l'edició 2018, quan el festival va atreure un total de 26.500 espectadors; així mateix, el desenvolupament del festival contribueix al manteniment de 328 llocs de treball anuals a Espanya, dels quals 300 tenen l'origen a Catalunya.

330 EUROS ADDICIONALS

Segons l'estudi, cadascun dels assistents del festival va incórrer en una despesa mitjana de 330 euros addicionals a la compra d'entrades, amb una estada mitjana de gairebé dos dies a la zona.

Es tracta principalment d'un públic adult, de nivell elevat d'estudis i que planifica amb anterioritat el viatge a Peralada.

Les propostes de lírica suposen una despesa mitjana de 443 euros per espectador, un 35% superior que el global.