Publicat 16/8/2019 13:00:22 +02:00CET

El Festival de Música Antiga de Poblet reflexiona sobre la metamorfosi musical

Cartell de la VII edició del Festivial Música Antiga de Poblet
FESTIVIAL MÚSICA ANTIGA DE POBLET

TARRAGONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

La 7a edició del Festival de Música Antiga de Poblet reflexionarà durant aquest cap de setmana al Monestir de Poblet (Tarragona) sobre el concepte de la metamorfosi, segons ha informat el festival aquest divendres en un comunicat.

El festival estarà format per tres concerts nocturns dirigits per Jordi Savall, que comptaran amb conferències prèvies en les quals diversos experts convidats proposaran al públic "una reflexió" sobre la música del festival i la seva relació amb l'actualitat.

A més d'aquestes reflexions sobre l'evolució històrica de la música, el festival té l'objectiu de reflexionar sobre el concepte de la metamorfosi en relació amb la música, la naturalesa i el matrimoni.

La Capella Reial de Catalunya obrirà el festival i el cicle de concerts nocturns amb la peça 'Stabat Mater', aquest dissabte el conjunt de violes Hespèrion XXI interpretarà 'Lachrimae or seaven taeres' de John Dowland i el concert d'aquest diumenge estarà dedicat a 'El Renaixement musical a Nàpols'.

El festival també comptarà amb concerts matinals protagonitzats per grups emergents com Hirundo Maris i Euskal Barrokensemble, que presentarà un catàleg de danses barroques amb guitarra.

NOU MUSEU PER SER EL FOCUS CULTURAL DE CATALUNYA

Les novetats d'aquesta edició del festival són la culminació de la reforma integral del Museu de Poblet que permetrà contemplar la col·lecció d'art del monestir i l'obertura d'un nou centre de visitants com a espai audiovisual d'immersió que permetrà conèixer la història del monestir com a "centre espiritual i cultural".

Amb aquestes novetats, el Monastir de Poblet vol fer d'aquesta edició del Festival de Música Antiga de Poblet el punt d'inflexió per convertir el municipi en "el focus cultural de Catalunya".

L'abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, ha afirmat que aquest festival serà "el més intens" que s'ha viscut en totes les edicions, per la quantitat d'activitats que s'han organitzat --que respecten els horaris de la comunitat monàstica-- i l'augment de l'aforament d'aquesta edició.