Actualitzat 27/06/2014 16:10

El Festival Grec obre dilluns amb l''smartshow' pioner 'M.U.R.S.' de la Fura dels Baus

Presentación de 'M.U.R.S.', de la Fura dels Baus
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

El Festival Grec de Barcelona obrirà dilluns que ve amb l'espectacle de la Fura dels Baus 'M.U.R.S.', el "primer 'smartshow'", que es podrà veure fins al 5 de juliol al Pati de Santa Helena del Castell de Montjuïc.

Segons ha dit un dels integrants de la companyia, Pep Gatell, "al teatre han de fer-se coses per flipar i que no es facin a casa", una cosa que els ha portat a construir un entorn per explorar la interactivitat amb el públic a través de les plataformes digitals.

Els integrants de la Fura s'han reunit després de 20 anys per concebre un espectacle en el qual s'analitzarà el paper que té la tecnologia a la societat actual, que d'una banda aporta immediatesa i facilita molts dels àmbits de la vida, però que també té un costat fosc.

És per això que l'espectacle es dividirà en dues parts; a la primera, es conduirà al públic a través de diferents àmbits que caracteritzen les 'smart cities', que es repartiran en diferents parts del castell, perquè l'espectador hi jugui.

Serà a partir de la segona part, ha explicat el director del festival, Ramon Simó, quan els assistents s'adonaran que els seus telèfons ja no els pertanyen i ja no estan a la seva disposició, moment en el qual es plantejaran les fronteres de la llibertat individual al món actual.

Per elaborar l'espectacle, pel què s'ha desenvolupat una aplicació mòbil], la Fura dels Baus ha comptat amb la col·laboració de Massachusetts Institute of Technology (MIT), l'Ars Electrònica de Linz (Àustria), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Rovira i Virgili, l'estudi TigreLab i l'Institut Municipal d'Informàtica de Barcelona.

TRICENTENARI

Aquest espectacle s'inscriurà dins de les celebracions del Tricentenari, ja que segons ha afirmat el seu comissari, Toni Soler, no es volia només recordar el passat, sinó també reflexionar sobre el futur, per la qual cosa l'aposta de la Fura dels Baus de definir el concepte de setge del segle XXI s'adequava al programa.

Les 1.500 entrades de la primera funció, que eren gratuïtes, es van esgotar en dues hores, i els integrants de la companyia han recordat que les persones que portin 'smartphone' --que no cal portar-lo però sí que és aconsellable-- el tinguin completament carregat per a la funció, i que és preferible que es descarreguin l'aplicació a casa.

'M.U.R.S.' és el primer espectacle que Pep Gatell, Carlus Padrissa i Pere Tantiñà fan junts després de 20 anys, i en aquest sentit Tantiñà ha comentat que "tornar a juntar-se ha demostrat que un de sol fa menys que tot un grup".

Els integrants de la companyia han recordat els seus inicis de teatre de carrer a Les Rambles, on van descobrir que si fusionaven disciplines els espectacles eren més atractius per la gent, motiu pel que van potenciar aquesta faceta de multidisciplinarietat.

Gatell ha explicat que una de les motivacions per apostar pel format digital ha estat que des del moment en el qual van començar a crear, van voler interactuar amb el públic "de manera molt bèstia", però que les regulacions que s'han imposat fins ara per garantir la seguretat dels espectadors els han tallat les ales.

En aquest sentit, Simó ha comentat que a vegades "els legisladors s'obliden que qui fa els espectacles són professionals amb experiència".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés