Publicat 30/4/2019 17:51:44 +02:00CET

El Festival Elixir de poesia cancella la seva edició per "un canvi sobtat" del pressupost

L'Ajuntament defensa el suport a la iniciativa cultural i nega una modificació econmica

TERRASSA (BARCELONA), 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El Festival Elixir 2019 de poesia, que se celebra el juny a Terrassa, ha cancellat l'edició per "un canvi sobtat" en el compromís econmic acordat amb l'Ajuntament de la ciutat, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

Els organitzadors han assegurat que ha estat molt difícil prendre aquesta decisió, encara que han remarcat ha estat inevitable "per protegir i dignificar l'essncia del projecte", que passa per donar a la poesia el tracte que es mereix.

Han recalcat que la mesura es pren per "protegir interessos que s'allunyen de la nostra essncia", i han subratllat que tornaran d'una altra manera, impulsada pel respecte, la dignitat i el valor que mereix la cultura.

El consistori, en un comunicat, ha lamentat "profundament" la decisió a només un mes de l'organització del certamen i sense comunicar-ho oficialment a l'administració local.

Ha negat una modificació en els compromisos econmics destinats a aquesta iniciativa potica i ha matisat que s'han adaptat les partides al context actual, igual que altres activitats de l'mbit de la cultura.

L'Ajuntament ha indicat que Elixir pateix "una crisi de creixement" i ha especificat que el pressupost d'aquest 2019 --63.150 euros-- és més del doble que el del 2017, amb la mateixa proposta artística.

Ha recordat que l'aportació municipal va comenar des de l'inici amb 3.630 euros el 2013 fins als 47.100 del 2018 i els 32.100 que havia reservats per aquest 2019.