Publicat 7/10/2019 14:28:49CET

El festival Clàssics s'estrena amb Sílvia Pérez Cruz, Àlex Rigola, Paula Bonet i Les Impuxibles

Cartell del primer festival Clàssics
CASA DELS CLÀSSICS - Archivo

BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

La primera edició del festival d'arts contemporànies i pensament Clàssics reflexionarà sobre la bellesa i els clàssics a través de la música, el teatre, la il·lustració, el cinema i la poesia amb creadors com Sílvia Pérez Cruz, Àlex Rigola, Andrés Corchero, Paula Bonet i Les Impuxibles.

En un comunicat aquest dilluns, la Casa dels Clàssics, ha explicat que programarà set propostes artístiques i tres activitats complementàries en espais "emblemàtics" de Barcelona entre el 18 d'octubre i el 29 de novembre, amb Roger Mas i Maria Cabrera, Josep Pedrals i David Soler, i Àlex Gorina que completarà el cartell.

A partir de la conferència sobre la bellesa i els clàssics que va fer l'escriptor Alessandro Baricco la tardor passada a Barcelona, els artistes del festival han treballat per articular un relat propi sobre què és per a ells la bellesa.

Així, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el ballarí Andrés Corchero presentaran la seva proposta a la cúpula del Museu d'Art Contemporani de Catalunya (MNAC), envoltats d'obres de la col·lecció del museu triades per l'artista, mentre que Paula Bonet presentarà una col·lecció d'olis i gravats inspirada en Charles Baudelaire a la Galeria dels Àngels.

Les germanes Clara i Ariadna Peya (Les Impuxibles) qüestionaran els cànons de bellesa i la seva imposició sobre el cos femení al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i Àlex Rigola i Heartbreak Hotel oferiran una instal·lació teatral participativa perquè els espectadors creïn la seva pròpia idea de la bellesa.

Josep Pedrals i David Soler combinaran música i poesia en un espectacle inspirat en 'Gargantua i Pantagruel' a la Biblioteca
de Catalunya, i Roger Mas i Maria Cabrera aprofundiran en el misticisme al Teatre Romea.

El festival és iniciativa de Som* amb col·laboració de Grup Focus i La Caixa, i comptarà amb un cicle de cinema comissionat pel crític Àlex Gorina sobre "les pel·lícules més belles de la història" al CaixaFòrum de Barcelona.