Publicat 30/7/2019 13:29:04 +02:00CET

El festival de cinema en línia Atlàntida Film Fest bat rècords amb 150.000 espectadors

Cartell de l'Atlàntida Film Fest
ATLANTIDA FILM FEST - Archivo

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El festival de cinema en línia Atlàntida Film Fest ha tancat la seva novena edició amb un rècord d'espectadors de 150.000 persones, --15.000 espectadors a la seu física del festival a Palma, i 135.000 a través de la plataforma en línia-- un 60% més que en la passada edició, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.

El debut del director rus Gorchilin, 'Acid', ha estat la pel·lícula més vista del festival, mentre que el drama noruec 'Blid Spot' ha aconseguit la menció especial pel cru relat sobre la incomunicació que ha dirigit Tuva Novotny.

El premi del públic, que es dona segons la puntuació dels usuaris durant el festival, ha estat per 'Sons of Denmark', d'Ulaa Sali, que aprofundeix en el fanatisme terrorista a Dinamarca en un "thriller marcadament polític".

La pel·lícula guanyadora del Premi de la crítica de l'associació de la crítica i l'escriptora cinematogràfica de Catalunya (ACCEC) ha estat estat per 'Chris the Swiss', un docu-thriller sobre la Guerra de Iugoslàvia.

Segons el jurat d'aquesta categoria, el documental mereix el premi per la combinació encertada de memòria personal i col·lectiva que introdueix l'espectador en "una de les doloroses ferides" de l'Europa recent.