El Festival Barcelona Poesia aposta per la diversitat amb 31 poetes i artistes internacionals

Publicat 30/4/2019 17:20:06CET
El Festival Barcelona Poesia aposta per la diversitat amb 31 poetes i artistes internacionals
EUROPA PRESS

Comptarà amb la participació de Rita Dove, Lebogang Mashile, Luis García Montero, Antonia Vicens i Burhan Sönmez

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La vintena segona edició del Festival Barcelona Poesia oferirà una diversitat de propostes poètiques d'acord amb el "multiculturalisme característic" de la capital catalana, i del 8 al 16 de maig ha programat més de 40 actes que comptaran amb la presència de desenes de poetes i artistes internacionals.

Ho han comunicat aquest dimarts en roda de premsa les directores del festival, Àngels Gregori i Mireia Calafell, que han ressaltat que l'edició comptarà amb "diferents línies temàtiques", com la fusió de la música, la reflexió i l'art amb la poesia, diàlegs entre poetes i homenatges a artistes com Joan Brossa, en el marc de l'Any Brossa.

El Festival Internacional de Poesia de Barcelona, que se celebra al Palau de la Música i que aquest any arriba al seu XXXV, tornarà a ser un dels actes centrals del festival, amb la participació dels poetes Rita Dove, Lebogang Mashile, Luis García Montero, Antonia Vicens y Burhan Sönmez, i posarà punt i final en el certamen.

"La diversitat ens obsessiona i volem fer bandera d'això", ha dit Calafell, que ha assenyalat que en aquesta edició es podran escoltar artistes provinents de Palestina, l'Argentina, el Congo, l'Índia, els Estats Units i el Canadà.

Les organitzadores han explicat que el festival comptarà amb "42 actes oficials" que se celebraran en 23 espais de Barcelona --el vergel del Museu Frederic Marès tornarà a ser l'epicentre-- i en el qual participaran un total de 189 artistes que oferiran recitals, diàlegs, conferències, debats, concerts i fins a una batalla poètica en un ring.

MÚSICA, REFLEXIÓ, ART I POESIA

Gregori ha apuntat que en aquesta edició es pretén "reforçar el binomi poesia i música" amb una proposta extensa que vincula poetes i músics, entre les quals destaquen 'Intocables' de Gerard Quintana i Ectasis', de Refree i el Niño de Elche.

Així mateix, una altra unió que ha volgut reactivar-se ha estat la de poesia i reflexió, en què es treballaran temes com "la defensa dels drets humans, el feminisme i la lluita contra el racisme" a través de la poesia i en què es realçarà la força crítica de l'humor amb una 'Gran missa Patólica', de Leo Bassi.

La relació de la poesia amb l'art serà un altre dels temes que abordarà aquest certamen, amb els espectacles 'Xilema', de Perejaume, i 'El ressò pictòric de poema", amb Rafael Argullol i Pi Piquer.

ALTRES ACTIVITATS DESTACADES

Entre els actes programats, destaquen el cicle de diàlegs entre poetes, en què despunten les xerrades d'Izaskun Arretxe amb la premi Pullitzer de poesia Rita Dove (EUA); Gemma Gorga i Sujata Bhatt (l'Índia); Antoni Clapés i Denise Desautels (el Canadà); Manuel Forcano i Esther Zarraluki; i Andrea Montoya i Mary Jo Bang (EUA).

Calfell també ha destacat activitats en col·laboració amb altres festivals com el Sonhoras (Barcelona) i el seu "projecte de poesia experimental", que portarà a la capital catalana artistes com Piula Sommers, Belén Gache i Jörg Piringer.

El Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2019, es durà a terme a mitjans de setmana, i no a l'inici com a acte inaugural, i es lliurarà el guardó a David Caño pel seu poemari 'Un cos preciós per destruir'.