TOLEDO, 31 maig (EUROPA PRESS) -
Ferran Adrià impartirà aquest dissabte una xerrada magistral amb motiu de l'IV Centenari d'El Greco, que serà les 17.00 hores al Palacio de Congresos El Greco de Toledo, en una iniciativa de la Fundació d'aquí al seu programa gastronòmic 'Assaboreix Greco'.
El reconegut cuiner parlarà del seu concepte de la cuina, i traslladarà a l'auditori les múltiples preguntes que 'elBullifoundation' s'està plantejant en aquesta nova fase de la seva trajectòria, després del tancament del seu conegut restaurant, ha informat la Fundació en nota de premsa.
Entre aquestes preguntes es troben: Què és cuinar? Per què es cuina? Des de quan podem parlar d'una cuina com la que coneixem avui? Diu Ferran Adrià que el seu interès està a estudiar com es crea, per al que està immers a realitzar un mapa del procés creatiu.
Així volen descodificar el genoma de la gastronomia i establir el mapa del procés reproductiu artesanal i el paper de cuiners, servei de sala i comensals.
En definitiva, conèixer i investigar sobre l'evolució de la gastronomia i establir les diferències entre les diferents èpoques de la humanitat.
El mateix Adrià es pregunta si el mapa creatiu i reproductiu de l'època del Greco es correspon amb el del segle XXI.