Publicat 16/1/2020 15:22:18 +01:00CET

Un ferit de l'explosió d'Iqoxe critica que l'ambulància va trigar molt tot i que hi havia poques víctimes

Imatge aèria de l'extinció de l'incendi de l'empresa química on es va produir una explosió a la Canonja, a Tarragona.
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

El treballador d'Iqoxe ferit en l'explosió a la Canonja (Tarragona) que han traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona des del Joan XXIII ha criticat aquest dijous que, tot i que l'explosió va ser abans de les 19.00 hores, "fins a les 20.00 no va entrar l'ambulància fins a la sala de control" on es trobava per recollir-lo i va trigar molt a arribar a l'hospital.

"Entenc que hi havia més companys ferits, però érem quatre o cinc ferits, si arriba a passar de dia hi hauria hagut molta més gent treballant", ha criticat Felipe Rendón, de 25 anys, en declaracions a Rac 1 que ha recollit Europa Press.

Rendón va ingressar a l'Hospital Joan XXIII després de l'explosió de dimarts, el van operar per treure-li els trossos de metall que tenia incrustats al cap, dimecres va ser traslladat al Vall d'Hebron, a Barcelona, i aquest dijous el seu estat ha millorat de greu a menys greu.

"Quan va explotar tot vaig notar com si se m'estigués fonent el cap, en cap moment vaig pensar que tenia metall al cap", ha relatat sobre el moment de l'incident.

COM "UNA OLLA DE PRESSIÓ"

Rendón feia la ronda de control pels tancs i es trobava a uns 20 metres del reactor amb òxid d'etilè que va explotar: "Era com si fos una olla de pressió, com si sortís molt de vapor o gas, i feia molt de soroll".

Es dirigia cap a la sala de control per avisar de l'avaria quan el reactor va explotar: "Vaig anar tranquil·lament a avisar que feia molt de soroll, en cap moment vaig pensar que explotaria", ha dit.

Ha explicat que després de la deflagració "l'atmosfera cremava molt" i es va llançar a terra, cobrint-se amb els braços per protegir-se, fins que va notar la calor de l'incendi i se'n va allunyar.