Publicat 18/10/2014 10:56

Félix J.Palma tanca la seva trilogia victoriana amb la detectivesca 'El mapa del caos'

El escritor Félix J.Palma
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor andalús Félix J.Palma ha tancat la seva trilogia victoriana 'El mapa del caos' (Plaza&Janés), amb la qual dóna un gir cap al gènere més detectivesc en un clar homenatge a Arthur Conan Doyle, pare de 'Sherlock Holmes'.

En una entrevista d'Europa Press, ha explicat que, a diferència de les dues anteriors en les que es va centrar en un pla més aventurer, aquesta té una trama molt vinculada a les novel·les de detectius com la saga de Doyle i el seu Sherlock.

Palma ha assegurat que és un clar homenatge a aquest autor --així com a Lewis Carroll, pare d''Alícia al país de les meravelles'-- i també a tota la literatura popular de l'època, després de dedicar la primera entrega a Bram Stoker i la segona a Edgar Allan Poe.

La història, que també es pot llegir de manera independent a les dues anteriors, recrea com el protagonista --H.G.Wells-- farà tot el possible per parlar amb la seva estimada --morta tràgicament--; i se situa al Londres victorià i en ple apogeu de l'espiritisme.

L'autor ha seleccionat aquest tema perquè volia "que algun personatge morís i que la seva vida no s'acabés amb el fosc teló de la mort", de manera que indaga en les pràctiques espiritistes de l'època, aprofitant també que el seu autor de referència Conan Doyle era un gran defensor d'aquests actes.

H.G.Wells és el pilar de la trama global de la trilogia, que també explica una història romàntica i alberga nombrosos misteris, ja que la seva estimada mor sense haver-li pogut dir una cosa important.

"M'he divertit molt", ha explicat l'autor sobre el procés de documentació de la novel·la, en què ha inclòs anècdotes reals de l'època sobre practicants d'espiritisme.

"GESTOS DE COMPLICITAT FRIKIS"

En les seves pàgines també poden trobar-se "gestos de complicitat frikis" a l'univers fantàstic, des de Poe fins a 'X-men', tot i que totes aquestes referències estan disposades d'una manera accessible tant al lector més exigent com el més mitjà.

Tot i que l'autor no tenia la intenció de fer una trilogia, després de la primera novel·la no podia treure's els personatges del cap, de manera que es va proposar publicar dues obres més lligant amb elles tots els caps: "M'ha costat molt fer que tingui un mateix sentit".

La trilogia va començar fa set anys amb 'El mapa del temps' i va continuar amb 'El mapa del cel', i la seva culminació amb aquesta obra --de més de 700 pàgines-- posa punt final a un lapse que el deixa com a principals emocions una gran satisfacció i també "un alliberament".

"També sento molt d'agraïment perquè m'ha donat molts lectors i se m'ha obert el mercat americà", ha comentat Palma, ja que la seva saga està publicada en més de 25 països.

Ara li ve de gust fer alguna cosa diferent, sempre en el terreny de la fantasia, i compta per a això amb nombroses idees que ha anat aplegant com un esquirol dia a dia i amb una llibreta plena de metàfores: "Descansaré un temps i després estudiaré algunes idees".

Tot i que va néixer a Sanlúcar de Barrameda, Palma viu a Barcelona fa tres mesos, on es dedica plenament a la literatura: els seus contes li han reportat més d'un centenar de guardons, però ha estat aquesta trilogia la que l'ha consagrat com a escriptor en el panorama literari.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés