Publicat 26/03/2019 16:48

La Fecec constituir una associació empresarial per aportar la seva veu en els espais de debat educatiu

Escoles cooperatives constituiran una associació empresarial per aportar la seva
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 març (EUROPA PRESS) -

La Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya (Fecec), que agrupa 41 escoles cooperatives, preveu constituir una associació empresarial abans de final de curs per poder aportar la seva visió en els espais de debat educatiu.

En la presentació de la seva oferta de places per al curs 2019-2020, el president de la Fecec, Josep Maria López, i el director, Joan Segarra, han explicat que volen tenir "veu" en els debats i erigir-se com a interlocutors.

La Fecec forma part de l'escola concertada --algunes de les seves escoles estan concertades i d'altres són de titularitat privada--, per ha assegurat que no van ser convidats a la campanya de la concertada que es va presentar recentment, així com tampoc al Pacte contra la segregació escolar impulsat pel síndic de greuges en no ser una patronal.

López ha afirmat que no se senten gaire propers a l'escola concertada clssica, i Segarra ha assenyalat que el cooperativisme és fora desconegut en la societat, per que amb la crisi econmica ha despertat inters com un nou model.

Segarra ha reivindicat que les escoles cooperatives poden aportar una visió diferent i, en aquest sentit, ha plantejat la possibilitat que les escoles públiques es poguessin gestionar de manera cooperativa: "Podria ser una alternativa", ha dit.

Un altre dels aspectes és el del finanament de l'escola concertada, un assumpte que, segons la Fecec, "costa molt de parlar" sense partir d'apriorismes.

19.000 ALUMNES

Les escoles cooperatives membres de la Fecec oferiran 19.000 places per al proper curs --durant el 2018-2019 ha acollit 18.600 alumnes--, que representen un 4,76% dels alumnes matriculats a escoles de titularitat privada a Catalunya, amb 1.237 places per a alumnes de P3.

Segarra ha dit que aquestes xifres suposen un "petit increment" en l'oferta respecte al curs passat, per que es manté estable a les 41 escoles de la federació, que es concentren a Barcelona i comarques de Barcelona.

ESCOLACOOP2020

La Fecec enfortir la seva aposta per la innovació educativa amb la xarxa EscolaCoop2020, amb la qual miraran de "globalitzar" les bones prctiques de les seves escoles.

EscolaCoop2020 es basar en quatre eixos que passen per l'escola cooperativa amb el compromís per a la renovació pedaggica, democrtica amb vocació social, organització responsable i de ser inclusiva, oberta a tothom.

Han explicat que la xarxa potenciar l'intercanvi d'experincies entre escoles cooperatives, ajudar a difondre el model i permetr que sigui més potent acompanyant les escoles en aquest procés per sumar-se a la innovació.

La xarxa contribuir a elaborar un pla estratgic de les escoles cooperatives, preveu fer una primera avaluació del projecte a final del curs vinent i, parallelament, la Fecec est elaborant un estudi sobre la situació de l'escola cooperativa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés