Publicat 23/2/2014 17:44:51 +01:00CET

La FAVB reivindica amb tancades i dejunis el dret dels estrangers a obtenir papers

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha reivindicat aquest diumenge el dret dels ciutadans estrangers a obtenir permisos inicials sense l'exigència d'un contracte de treball, a través d'una jornada de tancada i dejuni que ha reunit a representants del col·lectiu d'immigrants de la ciutat.

Segons ha explicat el portaveu de l'organització en declaracions a Europa Press, Enrique Mosquera, aquest diumenge es compleixen tretze anys de la vaga de fam que van protagonitzar milers d'immigrants a Barcelona, a la qual es va sumar una manifestació amb més de 50.000 persones.

La jornada, que ha comptat amb centenars de persones --200 segons la Guàrdia Urbana i 500 segons l'organització-- ha volgut recordar la vaga de 2001 i ressaltar la necessitat de les persones sense papers que, segons Mosquera, augmenten cada dia.

En aquest sentit, ha explicat que, a la majoria dels casos, no són persones que acaben d'arribar al país, sinó dones i homes que porten més de cinc anys treballant --legal o clandestinament-- a l'Estat.

El punt neuràlgic de la jornada ha estat la plaça de Sant Jaume, on s'ha iniciat la convocatòria, així com la parròquia de Sant Medir i l'església del Pi, on ha tingut lloc la tancada i dejuni per part dels participants.