BARCELONA 25 maig (EUROPA PRESS) -
La Fundació Acció Social Infància (Fasi) ha plantejat aquest divendres noves polítiques d'emancipació de les famílies en situació de vulnerabilitat en la VII Jornada Família i Infància 'De la protecció a l'emancipació'.
En declaracions a Europa Press, el director general de Fasi, Javier Martínez Gómez, ha informat que pretendre donar veu a les famílies i als nens i proposar-los eines perquè puguin ser "més autònoms amb la mínima ingerència de l'administració pública".
Des de Fasi ofereixen serveis basats en la prevenció per atendre famílies perquè puguin mantenir la unitat familiar i que no perdin la tutela dels seus fills i, en aquest sentit, Gómez ha explicat que els factors econòmics i educatius tenen incidència directa en les famílies en situació de vulnerabilitat, així com el risc habitacional.
PROJECTES
La jornada ha comptat amb sis ponències de diferents projectes socials, com el col·lectiu de les escoles Changemaker, que plantegen un model educatiu diferent al tradicional on els nens passen a ser emprenedors infantils.
També el projecte Barcelona Mincome que se centra a ajudar les famílies de l''Eix Besòs' amb polítiques "menys limitades que les tradicionals" --ha explicat Gómez-- i la Family Group Conference que se centra en les respostes que puguin donar les persones més properes a les famílies a les seves problemàtiques.
BONS D'IMPACTE SOCIAL
Finalment, Ciutats Educadores ha donat exemples de com donar veu a aquests nens i Bons d'Impacte Social han plantejat serveis públics des d'un altre punt de vista, amb un contracte de 'pagar per resultats' signat per l'administració pública i inversors socials d'impacte.
La jornada es complementarà aquest dissabte amb una formació de com poder implementar aquestes metodologies en exemples reals a Catalunya i Espanya, així com dues trobades al llarg de l'any per tenir un espai per extreure conclusions.