Publicat 6/2/2019 17:31:12 +01:00CET

La Fapel diu que la llei permet les donacions voluntries i demana tranquillitat a les famílies

Estudiar (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya (Fapel) ha afirmat que la normativa fiscal permet el desgravament de quantitats que es fan de manera voluntria a fundacions i institucions, i ha demanat tranquillitat a les famílies.

En un comunicat, assegura que en el cas de les donacions vinculades a les escoles concertades, la condició és que aquestes donacions "no estiguin relacionades" amb un servei directe a l'usuari, perqu el sistema de concert educatiu sufragat per l'administració cobreix tericament el cost de la plaa escolar.

Ha criticat que el mdul de concert ha estat sempre insuficient i que les famílies s'han vist compromeses a collaborar amb les institucions escolars, i que totes aquelles donacions que "compleixen les condicions, suficientment documentades segons la normativa tributria, són legítimes i legals".

Segons la Fapel, l'administració tributria té la prerrogativa de revisar les declaracions que els ciutadans fan, per que entén que "la immensa majoria de les deduccions i desgravaments fiscals estan dins del marc normatiu".

I ha retret la insuficincia del mdul de concert que "no cobreix el cost real de la plaa", i ha cridat les famílies a defensar el seu dret a l'elecció de l'educació.