Publicat 12/03/2015 18:35

Fapac preveu recórrer l'informe mèdic per "discriminatori" i demana desobediència

Presidente de Fapac Àlex Castillo; miembro de la Junta Xavier Olivella
EUROPA PRESS

Àlex Castillo: "El problema no és mèdic sinó escolar"

BARCELONA, 12 març (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) ha amenaçat amb interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Conselleria d'Ensenyament de demanar un informe mèdic a presentar el pròxim curs les famílies de centres públics de màxima complexitat --7.000 alumnes--, mesura que la Conselleria argumenta per la lluita contra la desigualtat social.

En roda de premsa, el president de Fapac, Àlex Castillo, al costat del membre de la junta general, Xavier Olivella, ha dit que prendran mesures legals perquè és "discriminatori", ja que els centres de màxima complexitat tenen aquesta consideració segons la feina i ingressos dels pares, els seus estudis i si reben alguna prestació social, entre d'altres.

Segons Castillo, hi ha "molt material" per impugnar la mesura, si bé no consta per escrit a cap resolució, sinó només en un 'power point' on ni tan sols apareix que l'informe únicament es demanarà als centres més vulnerables, cosa que complica la impugnació mentre no es materialitzi en un document, de manera que esperaran a veure en què es concreta.

JA HI HA "SUFICIENTS PROBLEMES"

També ha cridat a les famílies que no lliurin aquest informe en la matriculació del pròxim curs, i ha advertit Ensenyament "que no maregin més amb papers a les famílies i als pares ni a les escoles d'alta complexitat, que prou problemes tenen ja".

Fapac veu aquest requisit, que no és obligatori, com una decisió "improvisada", ja que el departament es va reunir amb la Societat Catalana de Pediatria el 27 de febrer, i la mesura es va anunciar el 9 de març; a més ha deplorat que es van convocar les famílies després de la roda de premsa de presentació i no abans.

També opina que és una cortina de fum per afavorir l'escola concertada, perquè dificulta els requisits de matriculació a centres públics: "Anunciar aquesta mesura pot ser un intent d'evitar la tendència de matricular als fills a la pública".

DEMANA MÉS RECURSOS I ABAIXAR RÀTIOS

"El problema no és mèdic sinó escolar", ha lamentat Castillo en al·legar que el sistema sanitari públic català funciona molt bé malgrat les retallades, però l'educatiu registra una de les taxes d'abandonament escolar més elevades de la UE.

"La detecció precoç està molt bé, però quins recursos aportes?", ha preguntat Castillo, que ha exigit més inversió en aquestes escoles i rebaixar les ràtios en comptes de demanar un informe, perquè suposarà una càrrega administrativa molt gran per a les famílies i els centres.

També ha replicat l'argument d'Ensenyament de no demanar l'informe a la resta de centres per l'impacte administratiu de la mesura, al·legant la Conselleria que les escoles d'alta complexitat tenen recursos addicionals: "Si el professional que tenen de més acaba fent d'administratiu, la millora que tenen s'acaba bloquejant".

Fonts d'Ensenyament han retret a Fapac que no assistís a la reunió amb les famílies sobre l'informe i han defensat que la mesura "intenta buscar el millor per als nens" i no pretén estigmatitzar ningú, a més de recordar l'aval de la Societat Catalana de Pediatria.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés