Publicat 18/03/2019 16:29CET

La Fapac, i els sindicats UstecStes, la CGT i els d'estudiants rebutgen el Pacte contra la segregació

Fapac, UstecStes i estudiants rebutgen el Pacte contra la segregació perqu "
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (Fapac), els sindicats UstecStes i la CGT, i els d'estudiants Sepc, ES, Front d'Estudiants i AEP han rebutjat aquest dijous el Pacte contra la segregació escolar perqu no promou prou mesures per afrontar la problemtica i "només hi guanya una part: l'educació concertada".

En un comunicat conjunt, han preguntat qu guanya l'educació pública amb el pacte, i ha considerat que "no analitza els motius pels quals s'estan concentrant grups socialment homogenis a determinades escoles públiques ni es proposen mesures per evitar-los".

"Lluny de protegir l'educació pública com l'única garant del dret fonamental a l'educació en condicions d'igualtat, el document se se centra a proposar mesures de carcter econmic per a la consolidació dels centres privats concertats, i fins i tot augmentar el finanament públic d'aquests centres", han subratllat.

Han assenyalat que no es pot sotmetre a negociació el dret fonamental a la negociació, i que el sol fet de plantejar-ho en el pacte "té com a conseqüncia directa la renúncia d'aquest mateix dret".

També han criticat que no estableix "mesures eficaces" per a la distribució de l'alumnat amb necessitats educatives especials, així com tampoc per assegurar que cada centre reflecteixi la diversitat social, cultural i econmica del seu entorn i evitar la competició entre centres en la matriculació.

Les entitats s'han queixat que el pacte no contempla la universalitat i gratutat de serveis com el menjador, l'oci, les sortides pedaggiques i els llibres de text, i només es proposa un sistema d'ajudes.

A més, han considerat que "no té sentit signar un pacte sense tenir la capacitat de fer-lo complir", perqu les mesures positives proposades estan recollides en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), i han remarcat que no creuen que reverteixi la qüestió de la segregació escolar a les escoles.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés