Actualitzat 07/06/2018 14:14

Famílies sense plaça pública de P3 proposen fer servir els mòduls lliures de l'institut Viladomat

X.Montagut, X.Rius, C.Casas i B.Tascón
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

Famílies sense plaça pública de P3 i veïns dels barris de l'Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni de Barcelona han proposat al Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) fer servir com a "solució provisional" els mòduls prefabricats que allibera l'Institut Viladomat a partir del proper curs per traslladar-se a un nou centre.

En roda de premsa a les portes de l'institut, la portaveu de la Plataforma de Famílies sense plaça de P3 en l'Esquerra de l'Eixample, Carmen Casas, ha assenyalat que és una proposta "viable" que ja han traslladat al CEB --format per Generalitat i Ajuntament--, del qual encara no han obtingut resposta, i han demanat obrir una taula de negociació.

Ha explicat que en l'Esquerra de l'Eixample hi ha unes 80 famílies afectades, de les quals 60 no han aconseguit plaça pública a prop, i ha criticat la "falta de planificació" del CEB, ja que és una problemàtica que s'arrossega des de fa anys.

Casas ha assenyalat que aquesta solució temporal en aquests barracons podria ser mentre es busca un emplaçament per a una nova escola al barri, i ha considerat que hauria de tenir dues línies per absorbir les famílies sense plaça, evitant així que vagin a la concertada o fora del barri.

Ha considerat que una solució podria ser que els grups que s'instal·lessin en els barracons de l'institut fossin tutelats per la direcció d'una escola del barri.

Aquesta proposta compta amb el suport d'entitats, associacions de veïns de la zona, els sindicats Ustec·Stes i CGT i la Federació d'Associacions de Pares i Mares i Alumnes (Fapac), que també han retret la planificació de la Generalitat.

CADA ANY "NYAP" DE GRUPS ADDICIONALS

Xavier Montagut, de la Xarxa d'Ampes Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni, ha reclamat la necessitat d'una nova escola a Sant Antoni, i ha criticat que cada any hi hagi el "nyap" dels grups addicionals per la falta estructural de places.

Des de les associacions de veïns, Xavier Riu ha assenyalat que en aquesta part de l'Eixample i Sant Antoni neixen cada any uns 1.000 nens, dels quals 400 acaben a l'escola pública malgrat l'alta demanda.

Riu ha reclamat que es transformin escoles concertades del barri que no tenen tanta demanda en públiques, i ha demanat a les administracions "sensibilitat" amb l'escola pública.

La presidenta de la Fapac, Belen Tascón, ha reclamat a la Generalitat la mateixa planificació amb la pública que tenen amb l'escola concertada, i ha advocat per un "procés de desconcertació" amb aquells centres amb menor demanda.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés