Publicat 19/03/2015 18:06

Experts internacionals debaten a Barcelona sobre l'ús de la immunoteràpia en càncer

Hospital Clínic Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 març (EUROPA PRESS) -

Metges especialistes de tot el món en Hematologia, Immunologia, Hematologia Pediàtrica i Oncologia Mèdica debatran aquest dilluns a Barcelona sobre l'ús de la tècnica experimental basada en la immunoteràpia Chimeric Antigen Recetor T-Cell (CART).

El simposi, organitzat pel cap de la secció d'Immunologia Clínica del Servei d'Immunologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Manel Juan, exposarà els últims avenços obtinguts amb el CART en el tractament de diferents tipus de càncer i neoplàsies hematològiques, com la leucèmia limfoblàstica aguda (LLA).

La LLA és el tipus de càncer més freqüent en nens i es caracteritza per una producció excessiva de glòbuls blancs immadurs, que es multipliquen de manera ràpida i desplacen les cèl·lules normals de la medul·la òssia.

Tot i que la majoria dels nens aconsegueixen una remissió completa amb quimioteràpia o amb el trasplantament de medul·la òssia, entre un 10% i un 15% moren per resistència al tractament, per la seva toxicitat o per una recaiguda.

Quan les opcions de tractament s'esgoten, fan falta solucions menys tòxiques i més dirigides en les quals la immunoteràpia pot jugar un paper fonamental: amb la teràpia CART el pacient es converteix en el seu propi donant.

Als pacients se'ls extreuen els limfòcits T, les cèl·lules que coordinen la resposta immune contra virus i bacteris, i es modifiquen per dirigir-los contra les cèl·lules tumorals i destruir-les expressant un antigen específic, el CD19, en la seva superfície.

Amb aquestes transfusions de limfòcits T s'evita el rebuig i s'assoleixen altes taxes de resposta.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés